Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Tweede gedeelte van het seizoen 2014 van de Muziektent

- 20-08-2014 -

De start van het tweede gedeelte van het seizoen in de Muziektent in het park De Plantage in Culemborg is op zaterdag 30 augustus met een daverend optreden van Willeke Alberti. Dit is in de eerste plaats voor de bewoners van het Beatrixverpleeghuis en de verzorgingshuizen. De dag erop al staat is het podium voor de band Trash met zestiger jaren muziek en blues. Zondag 7 september zal in het kader van Muzikale Monumenten een middag met een keur aan jong talent van singer-songwriters en popmuzikanten worden georganiseerd. Weer heel anders is de muziek die door het No Smoking Jazz Combo op zondag 14 september wordt gespeeld. Zij spelen onder andere jazz standaards, Latin jazz en Fusion. Het seizoen wordt op zondag 21 september met een optreden van het havenkoor Deining. Alle concerten starten om 14.00 uur en duren twee uur en iedereen is welkom, ook bij Willeke Alberti. Voor meer informatie: www.muziekplantage.nl


Trefwoorden: seizoen 2014 muziektent
 
 

Inloopochtend van computercursussen voor 50-plussers

- 12-08-2014 -

SeniorWeb West-Betuwe houdt dinsdag 26 augustus van 10.00 tot 11.30 uur een kennismakingsochtend voor alle te geven cursussen, waarbij om 10.15 uur een presentatie wordt gegeven.

De cursussen en de kennismakingsochtend worden gegeven in het Elisabeth Weeshuis aan de Herenstraat 29. De lessen starten in de week van 8 september. SeniorWeb is een stichting van vrijwilligers die ouderen het gebruik van de computer, internet en e-mail leuk en begrijpelijk maakt.
Er zijn cursussen voor echte beginners (in Windows 7 en 8), voor enigszins gevorderden en voor mensen die zich vertrouwd willen maken met internet en e-mail. Ook is er een cursus “Digitale fotobewerking” in 6 lessen.
De aanvullende cursus “Fotoalbum maken” is verdeeld over 4 lessen, waarin een digitaal fotoalbum wordt samengesteld en per e-mail naar een afdrukcentrale (bijv. AH, Hema of Kruidvat) kan worden verstuurd. Voor de gevorderde gebruiker is er een cursus “Wie verder wil met Windows 7” of een cursus “Website bouwen. “Excel” en “Word” staan ook op het programma bij voldoende deelname.
De cursus ”Windows Movie Maker” is een standaardprogramma in Windows 7, waarmee foto's en video's bewerkt en samengevoegd en van animatie kunnen worden voorzien en is verdeeld over   6 lessen.
Bij de “Overstappen van Windows 7 naar Windows 8”cursus leert u om te gaan met de veranderingen van Windows 7.
Ook zijn de cursussen “Werken met de Apple iPad” en de “Samsung Galaxy Tablet” eveneens over 6 lessen verdeeld. Een greep uit de te behandelen onderwerpen: bediening van de tablet, verbinding maken met Wi-Fi en mobiel datanetwerk, surfen en e-mailen, apps downloaden en installeren en voor allerlei toepassingen gebruiken, foto's, video en muziek. De vervolgcursus “Meer doen met de iPad”, waar in 6 lessen de onderwerpen: foto's maken en bewerken, video's opnemen en afspelen, met agenda's en herinneringen werken, tips en trucs aan bod komen is ook sinds kort gestart.
Informatie over de cursussen bij: Yvon v.d. Vissersdijk, tel.   06-2508 7861 (tussen 18.30 en 20.00 uur). E-mail: adm-clb@swwb.nl. Zie ook www.swwb.nl.


Trefwoorden: inloopochtend computercursussen 50-plussers
 
 
 

Paranormale Avond

- 28-07-2014 -

De PASO is een landelijke Vereniging voor Paranormale en Sociale Ontwikkelingen. Regelmatig wordt door deze vereniging een voor iedereen toegankelijke avond georganiseerd. Donderdag 28 augustus is de eerstvolgende avond die wordt georganiseerd.
Deze avond is Gertien van der Gracht uitgenodigd. Zij zal waarnemingen uitvoeren aan de hand van door bezoekers meegebrachte bloemen.   De bloemen moeten een paar dagen in huis hebben gestaan.

De avond vindt plaats in gebouw Concordia aan de Westersingel 88 te Culemborg. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur. Entree leden 2 euro, niet leden 6,00 euro. Voor inlichtingen en reserveringen kunt u bellen met Jan Kamphuis 0345-517684/06-37353713 of met Agnes Soetens 06- 42635823. Op de website www.pasoculemborg.nl vindt u verdere informatie over de vereniging.


Trefwoorden: paranormale avond culemborg
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Tweede gedeelte van het seizoen 2014 van de Muziektent
Inloopochtend van computercursussen voor 50-plussers
Paranormale Avond
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft