Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

 [ 1 ]  - 2 >>

Concordia bij Operation Market Garden in Wijchen

- 16-09-2014 -

In het kader van de herdenking van Operation Market-Garden zal op zaterdag 20 september 2014 een stoet van zo'n 600 legervoertuigen Wijchen aan doen. De voertuigen bulderen dan over De Hell's Highway op weg naar de Waalkade in Nijmegen.

Operatie Market-Garden vond plaats in september 1944 en was een van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen over de grote rivieren van Nederland in handen te krijgen en een snelle opmars richting Berlijn te garanderen.
De gemeente Wijchen herdenkt deze gebeurtenis en mensen kunnen deze tocht herbeleven.
De Stichting Samenwerkende Muziekverenigingen Wijchen verzorgt op die dag een muzikaal programma en muziekvereniging Concordia is gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit grootse evenement.
Het optreden van Concordia zal plaats vinden van 10.00 tot 14.00 uur ter hoogte van Alverna aan de Graafseweg in Wijchen.


Trefwoorden: operation market garden
 
 

Gratis Bewustwordingsdag De Graanzolder

- 16-09-2014 -

Op zaterdag 20 september kunnen belangstellenden gratis workshops volgen op het gebied van bewustwording. De Bewustwordingsdag is speciaal gericht op mensen die meer energie, ontspanning of innerlijke kracht willen en die bewuster en aandachtiger in het leven willen staan.
Genteresseerden kunnen kennismaken met eutonie, familieopstellingen, geweldloze communicatie, haptotherapie, meditatie, mindfulness, organisatieopstellingen, yoga en zhineng qigong. In blokken van een uur worden steeds drie workshops aangeboden die op een bijzondere manier in elkaar overlopen.
Deelnemers kunnen vervolgens napraten met de aanbieders en zo zelf nagaan of ze een cursus willen volgen van een van de aanbieders.
De Bewustwordingsdag vindt plaats in De Graanzolder, aan de Buitenmolenstraat 7 in Culemborg. Aanmelden is niet nodig. Deelnemers krijgen een kortingsbon voor iets lekkers bij Lekkers aan de Lek! Meer informatie op graanzolderculemborg.blogspot.nl.


Trefwoorden: gratis bewustwordingsdag graanzolder
 
 

Helderziende waarnemingen

- 16-09-2014 -

Op donderdag 18 september houdt Paso Culemborg een openbare paranormale avond.
medium Loes van Loon   doet helderziende waarnemingen adhv foto's van overledenen.
De avond vindt plaats in:
Gebouw: Concordia, Westersingel 88, Culemborg.
Zaal open: 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.
Contributie: 40,00. Entree leden 2,-. Niet leden 6,00.

Info en reserveringen:
Voorzitter: Agnes Soetens, 06-42635823
Penningmeester: Jan Kamphuis, 0345-517684 of 0637353713


Trefwoorden: helderziende waarnemingen
 
 

Optreden van John ter Weyden voor de Zonnebloem

- 16-09-2014 -

De Amersfoortse zanger John ter Weyden trad in de Open Hof op voor 65 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Culemborg. Het werd een middag met een gezellige nostalgische meezingreis door het rijke Nederlandse muziekverleden uit de periode 1930-1975 met bekende nummers van zangers als Lou Bandy, Eddy Christiana, Johnny Jordaan, Willy Alberti, Wim Sonneveld, Rob de Nijs en vele anderen. Tijdens de pauzes werden heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. De Zonnebloem Culemborg kan weer terugzien op een gezellige middag.


Trefwoorden: optreden culemborg zonnebloem
 
 

Nieuws van Denk en Zet

- 16-09-2014 -

Pim Meurs is in Utrecht als 2e geindigd bij het NK rapiddammen. De Culemborger won 5 van de 8 partijen en speelde 3 maal remise. Daarmee scoorde hij evenveel als Alexander Baljakin (Arnhem). Door een ongunstige loting aan het begin van het toernooi kreeg Meurs een iets minder zwaar programma dan Baljakin. Het verschil van vier weerstandspunten was daardoor beslissend voor het goud en zilver.
In de B-klasse wist aspirant Thijs Vreugdenhil net niet het huzarenstukje van vorig jaar te herhalen. In 2013 werd hij kampioen in de C-klasse, nu werd het een 3e plaats in de B-klasse. Volgend jaar mag Vreugdenhil meespelen met de grootmeesters in de A-klasse.

2e plaats voor Simon Harmsma in Reeuwijk.
Bij het jaarlijkse jeugddamtoernooi in Reeuwijk eindigde Simon Harmsma samen met Nol Neve (Haarlem) op de 1e plaats in groep C. Beiden scoorden 16 punten uit 9 wedstrijden. In de benodigde barrage toonde Nol zich daarna de beste, en mocht Simon de 2e prijs in ontvangst nemen. Gregory de Vries werd in deze groep 6e met 8 punten.
Alijn Kuijer speelde mee in groep B en kwam daarin net niet op het podium. Alijn scoorde 11 punten, goed voor de 4e plaats.

Denk en Zet weer van start.
Damvereniging Denk en Zet gaat deze week weer van start met alle activiteiten.
Voor de jeugd is er dammen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. De volwassen spelen op woensdagavond vanaf half zeven in het Rode Kruisgebouw.
Zaterdag 13 september om 12.00u start ook de competitie. Bij PW Consulting aan de Stationssingel spelen het 1e en 2e team dan tegen VBI Huissen en Middelburg.
Wie interesse heeft om te dammen bij Denk en Zet kan contact opnemen via denkenzet@live.nl.


Trefwoorden: denk zet culemborg
 
 

ECHV wedstrijdnieuws

- 16-09-2014 -

Op zondag 14 september organiseerde de Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging haar derde wedstrijd van de Stuwcompetitie. Deze wedstrijd werd in de Waal bij Hellouw gehouden. Bij de loting hadden zich 15 deelnemers aangemeld, 10 deelnemers hiervan vingen in totaal 44.070 gram bij elkaar. Eerste werd Robert Vergoed met 10.520 gram, tweede werd Jos van Raaij met 9.950 gram en op de derde plaats eindigde Joop Hirt met 9.100 gram. Na drie wedstrijden kunnen we de tussenstand opmaken. Bovenaan staat Jos van Raaij als eerste   met 4 punten, als tweede staat Wim Ousen met 20 punten en op de derde plaats staat Joop Hirt met 23 punten.
De eerstvolgende wedstrijd is de zesde wedstrijd van de Karperkoppelcompetitie, die in het weekend van zaterdag 20 september tot zondag 21 september wordt gehouden. De loting is op zaterdag om 18.00 uur op de Dr. Hockesingel, Er zal tot zondag 11.30 uur worden gevist.


Trefwoorden: echv wedstrijdnieuws culemborg
 
 

Besluit over toekomstige samenwerking colleges

- 11-09-2014 -

Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van tien gemeenten tussen de grote rivieren, heeft een voorlopig besluit genomen over de manier waarop de tien colleges vanaf 1 januari 2015 gaan samenwerken. Gisteren stelde het Algemeen Bestuur tijdens haar vergadering de wijze van samenwerken voorlopig vast, nadat alle colleges zich eerder over de voorstellen hadden uitgesproken. Voordat dit besluit definitief wordt, worden eerst nog de besluiten van alle raden afgewacht. En van de belangrijkste punten in de nieuwe manier van samenwerken is dat de nadruk komt te liggen op de regionale speerpunten Logistiek, Agribusiness en Recreatie en Toerisme. Ook zal voortaan vooral projectmatig worden gewerkt.

Doel structuurwijziging
Het doel van de structuurwijziging is om de samenwerking tussen de tien colleges (gemeenten) in werkwijzen en processen te verbeteren. Hierdoor kan er doelmatiger, effectiever en efficinter worden gewerkt in de regionale samenwerking in Rivierenland. De colleges en raden van gemeenten worden meer betrokken bij de onderwerpen waarop in Regio Rivierenland wordt samengewerkt. Gemeenten gaan zelf meer inhoudelijke bijdragen leveren ten behoeve van de positieve resultaten van de regionale samenwerking.

Speerpunten stimuleren sociaal-economische ontwikkeling
De focus komt te liggen op de regionale speerpunten: Logistiek, Agribusiness en Recreatie en Toerisme. Hiermee kan Rivierenland zich (inter)nationaal onderscheiden, wat de sociaal-economische ontwikkeling van de regio enorm stimuleert. De gemeenteraden krijgen een meerjarenprogramma voor elk speerpunt voorgelegd. Hierin staat onder meer welke opgaven moeten worden gerealiseerd en welke projecten moeten bijdragen aan de gestelde doelen. Bestuurders worden in staat gesteld zich te richten op zaken die zij in dit kader het meest belangrijk vinden. Hierbij kunnen maatschappelijke partners worden betrokken en op slagvaardige wijze concrete resultaten worden geboekt. Maar ook op andere thema's wordt nog steeds samengewerkt. Als gemeenten het belangrijk vinden om in regionaal verband onderwerpen op te pakken, gebeurt dat in projectgroepen die voor dit doel worden opgericht. Lees verder

Trefwoorden: regio rivierenland culemborg
 
 

Havenkoor Deining in de Muziektent

- 11-09-2014 -

Zondag 21 september om 14.00 uur treedt Deining alsnog op in de Muziektent in De Plantage in Culemborg. Dit wordt het slotconcert van het seizoen 2014 van de Muziektent. De toegang is zoals altijd weer gratis. Het gemengd havenkoor Deining heeft een reputatie hoog te houden in de Muziektent, want ze treden er   ieder jaar met veel succes op. Ze zingen het liefst zonder ophouden, als het moet tot zonsondergang. Het repertoire van Deining omvat liederen die met water, zee en varen te maken hebben en verder Shanty en smartlappen. De koorleden zingen die op zo'n aanstekelijke manier, dat niet meezingen onmogelijk is. Hun eigen begeleidingsband maakt er een nog fraaier geheel van. En dat alles onder de bekwame leiding van dirigent Nico Horstink. Voor meer informatie over Deining zie www.wvdehelling.nl/koor Dit najaar gaat de Stichting Muziek Plantage zich beraden over de programmering van het seizoen 2015. Suggesties en tips daarvoor zijn uiteraard welkom. Voor meer informatie over de Muziektent www.muziekplantage.nl.   


Trefwoorden: havenkoor deining culemborg
 
 

Overige artikelen:
Concordia bij Operation Market Garden in Wijchen
Gratis Bewustwordingsdag De Graanzolder
Helderziende waarnemingen
Optreden van John ter Weyden voor de Zonnebloem
Nieuws van Denk en Zet
ECHV wedstrijdnieuws
Besluit over toekomstige samenwerking colleges
Havenkoor Deining in de Muziektent

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

  WIPEsoft