Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Gratis stadswandeling

- 23-09-2016 -

“Ingenuam sobolem citius…..” staat ergens in Culemborg op een gevel. Als u wil weten waar dat is en wat het betekent, loop dan op zaterdag 1 oktober mee met de laatste gratis stadswandeling van dit jaar. Tijdens deze tocht laten de rondleiders van de Stichting Stadsgidsen Culemborg u de binnenstad van deze mooie plaats zien. De wandeling begint om 11 uur op het voorplein van het Elisabeth Weeshuis Museum, Herenstraat 29. Rond half een eindigt de rondleiding en kunnen de deelnemers zelf gaan kijken wat de stad nog meer te bieden heeft.

De wandeling voert door het historische deel van Culemborg langs De Fransche School en gebouw Maria Regina. De gidsen vertellen allerlei verhalen over gebouwen en gebeurtenissen in de stad. Zo zullen zij onder meer iets vertellen over de woninkjes van de Boedel Baden en Stout en de resten van de oude stadsmuur. En wie weet waar de varkens op de Varkensmarkt verstopt zijn?

Bij het begin van de rondleiding bezoeken we kort het Elisabeth Weeshuis Museum. Natuurliefhebbers kunnen de weeshuistuin bekijken, die nu met herfsttinten getooid is. Mensen die van cultuur houden, gaan het drieluik van Jan Deys bewonderen. Daarna gaan we op pad om de bezienswaardigheden van de binnenstad te bekijken. Tijdens de rondwandeling bezoeken we ook de Grote of Barbarakerk.
De stadsgidsen hopen veel belangstellenden te ontmoeten op zaterdag 1 oktober a.s. En……weet u wel wat de tekst betekent en waar het is, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. De rondleiders kennen nog veel andere leuke verhalen.

Raadpleeg voor nadere informatie ook onze website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com


Trefwoorden: gratis stadswandeling culemborg
 
Overig: Open Huis vrijwilligersorganisaties
Open Huis vrijwilligersorganisaties in Culemborg
De samenwerkende vrijwilligersorganisaties op het gebied van zorg & welzijn in Culemborg organiseren een ‘Open Vrijwilligershuizen Route' op vrijdag 23 september 2016 van 16.00 – 19.00 uur.
Bent u op zoek naar passend vrijwilligerswerk? Kom dan kennismaken en de sfeer proeven bij de Culemborgse vrijwilligersorganisaties. De deur staat voor u open op 7 verschillende locaties. Bij ElkWelzijn presenteren zich ook nog eens 8 organisaties waar u kennis mee kunt maken.
U bent van harte welkom om binnen te lopen. U kunt in gesprek gaan met de vrijwilligerscoördinator en vrijwilligers op alle locaties die deelnemen.   
De organisaties die hun huis opstellen zijn Binnenwaard (Ridderstraat 4), Boogh (Constantijnlaan 2), ElkWelzijn (Meerlaan 22), Rode Kruis (Otto van Reesweg 10), Bartjes's Kringloopcentrum (Meerlaan 25), Vluchtelingenwerk (Achter 't Zand 58) en Zorgcentrum de Beatrix (Beatrixstraat 20).
Meer informatie www.vrijwilligersroute.nl of Vrijwilligers Informatie Punt ElkWelzijn 0345 515227.E-mail: srigter@elkwelzijn.nl
Telefoon: 0345515227
 

Kinderbeurs

- 22-09-2016 -

Op zaterdag 1 oktober wordt de Kinderbeurs (zeer complete baby-/kinderbeurs)
gehouden in het gebouw van Stichting “Patasiwa-Patalima” aan de Pinksterbloem 90 in Culemborg.
De kinderbeurs is geopend van 09.00 tot 11.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur worden de spullen voor de helft van de verkoopprijs aangeboden. Op deze beurs vindt u goede kwaliteit tweedehands baby-/kinderkleding vanaf maat 56 t/m maat S (najaar- winterseizoen), leuk speelgoed en overige baby-artikelen (bijv. fietsstoeltjes, kinderwagens, maar ook kruiken, badjes etc.). Zoals altijd wordt dit allemaal tegen kleine prijsjes verkocht, dus noteer zaterdag 1 oktober alvast in uw agenda!! Wilt u zelf spullen verkopen via ons, mail dan snel voor informatie en een inschrijfformulier want vol is vol! Rosalie Hart (roroos@dehartjes.nl) of Gedy Sleurink (gedysleurink@gmail.

Trefwoorden: patasiwa patalima culemborg
 
 

Gratis stadswandeling in Culemborg

- 22-09-2016 -

Loop dan op zaterdag 1 oktober mee met de laatste gratis stadswandeling van dit jaar. Tijdens deze tocht laten de rondleiders van de Stichting Stadsgidsen Culemborg u de binnenstad van deze mooie plaats zien. De wandeling begint om 11 uur op het voorplein van het Elisabeth Weeshuis Museum, Herenstraat 29. Rond half een eindigt de rondleiding en kunnen de deelnemers zelf gaan kijken wat de stad nog meer te bieden heeft.   De wandeling voert door het historische deel van Culemborg langs De Fransche School en gebouw Maria Regina. De gidsen vertellen allerlei verhalen over gebouwen en gebeurtenissen in de stad. Zo zullen zij onder meer iets vertellen over de woninkjes van de Boedel Baden en Stout en de resten van de oude stadsmuur. En wie weet waar de varkens op de Varkensmarkt verstopt zijn?
Bij het begin van de rondleiding wordt het Elisabeth Weeshuis Museum bezocht . Natuurliefhebbers kunnen de weeshuistuin bekijken, die nu met herfsttinten getooid is. Mensen die van cultuur houden, gaan het drieluik van Jan Deys bewonderen. Daarna komen de bezienswaardigheden in de binnenstad aan bod. Tijdens de rondwandeling bezoeken we ook de Grote of Barbarakerk. De stadsgidsen hopen veel belangstellenden te ontmoeten op zaterdag 1 oktober . En……weet u wel wat de tekst betekent en waar het is, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. De rondleiders kennen nog veel andere leuke verhalen. Raadpleeg voor nadere informatie ook onze website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com


Trefwoorden: gratis stadswandeling culemborg
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Gratis stadswandeling
Kinderbeurs
Gratis stadswandeling in Culemborg
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft