Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

 

E.C.H.V.wedstrijdnieuws

- 23-04-2015 -

Op zondag 19 april was de jaarlijkse combiviswedstrijd tussen HSV Beesd en Omstreken, HSV de Rietvoorn uit Beusichem en de Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging .Dit jaar was de HSV Beesd en Omstreken aan de beurt om deze wedstrijd te otganiseren. Deze wedstrijd zou in eerste instantie in de Linge bij Beesd worden gehouden. Daar momenteel de Linge bij Beesd wordt uitgebaggerd is uitgeweken naar de Linge, bij de steile dijk nabij Kedichem. Per vereniging waren 5 vissers geselecteerd om voor hun korps te vissen. Het wedstrijdwater werd in 5 vakken opgedeeld, zodat de vissers eerlijk verdeeld over het parcours zaten, Bij de loting hadden zich 24 deelnemers aangemeld, 18 deelnemers wisten 28.300 gram bij elkaar te vergaren, 6 deelnemers hebben achter het net gevist. Na het opmaken van de puntentelling werd HSV de Rietvoorn eerste met 11 punten, tweede werd HSV Beesd en Omstreken met 13 punten en als derde eindigde de ECHV met 15 punten. De drie beste vissers waren Henk Nijhof van HSV de Rietvoorn met 4.000 gram, tweede werd Mike van Asch van HSV Beesd en Omstreken met 3.430 gram en op de derde plaats eindigde Leo Zwamborn van de ECHV met 3.300 gram. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 26 april, dan zal de tweede wedstrijd van de Ochtendcompetitie van de ECHV worden gehouden. Ook deze vindt plaats In de Linge bij de steile dijk nabij Kedichem. De loting vindt plaats om 07.00 uur bij het wedstrijdwater.


Trefwoorden: e.c.h.v.wedstrijdnieuws culemborg
 
 

Culemborg Blues

- 23-04-2015 -

De organisatie van Culemborg Blues heeft ook de laatste namen bekend gemaakt voor de twee hoofdpodia. Op zaterdag 22 augustus spelen op de Fiberstage: De Meryn Bevelander Blues Band (Kids In The Blues) , Doghouse Sam & his Magnatones (BE), Howlin' Stone, Zippy Leaps, Rusty Roots (BE) en The Dynamite Blues Band. Op het hoofdpodium staan Livin'Blues Experience, Jimi Barbiani Band ( IT), Absolution (UK), Kamchatka (SWE), Aaron Keylock (UK), Danny Bryant (UK) en Johnny Mastro & Mama's Boys (USA).
Je zou het langzamerhand een traditie kunnen noemen, dat Culemborg Blues wordt geopend door een dinosaurus uit de Nederlandse Blues scene. Dat is ook dit jaar het geval: De Haagse blues formatie Livin'Blues Xperience. De oorspronkelijke naam was Livin'Blues en werd in 1967 opgericht. De band heeft vele samenstellingen gekend, en bestond in de beginjaren onder andere uit Nicko Christiansen, Ted Oberg, en Cesar Zuiderwijk. Nu wordt Nicko vergezeld door Loek van der Knaap, Jeroen van Niele, Kees van Krugten en Bas Kleine.
Ook op het hoofdpodium; Danny Bryant (UK). Joe Bonamassa zei over hem : “A fantastic guitar player...able to take a Fender Stratocaster and really make it sing…” Wat moet je dan eigenlijk nog verder zeggen om deze bluesrocker te introduceren. Geboren in 1980 te Hertfordshire England, pakte op zijn 15e de gitaar op om hem niet meer los te laten. Hij stond met de RedEyeBand in 2007 al een keer eerder op het hoofdpodium in Culemborg. Danny speelde met zijn band op talloze podia en festivals, onder andere naast grootheden als Carlos Santana, Buddy Guy en Mick Taylor.
Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief… al deze woorden zijn van toepassing op het debuutalbum ‘Shakedown & Boogie' van The Dynamite Blues Band. Hoewel het een nieuwe formatie betreft, maakte driekwart van de band eerder deel uit van Big Blind. Vanaf 2007 veroverde deze band stormenderhand de harten van blues liefhebbers met optredens op alle belangrijke blues festivals in de Benelux. In 2010 kwam er een abrupt einde aan Big Blind. Nu is er dus The Dynamite Blues Band met nieuwe kracht Renzo van Leeuwen als bassist. De kenmerkende garage blues is gebleven. De perskritieken op het debuutalbum ‘Shakedown & Boogie' zijn unaniem juichend en duiden (opnieuw) op een veelbelovende toekomst. The Dynamite Blues Band sluit af op de Fiberstage.
Culemborg Blues vindt plaats op zaterdag 22 augustus in het centrum van Culemborg. Vanaf 12.00 uur is de bluesmarkt open en vanaf 14.00 uur begint het muzikale programma op het hoofdpodium. Dit podium staat op de Markt aan de voet van het oude stadhuis. De Fiberstage staat op de Varkensmarkt en overige podia zijn te vinden in de Kattenstraat en Tollenstraat. Tevens zijn er drie horeca gelegenheden waar bands binnen spelen; café De Mart, Brasserie Het Kasteeltje en Grand Café De Horlogerie. Enkele weken voor het festival volgt het tijdschema waar welke band zal optreden.


Trefwoorden: culemborg blues muziek
 
 
 

Workshops bij SeniorWeb West-Betuwe

- 07-04-2015 -

SeniorWeb West-Betuwe organiseert in mei voor 50+ers 4 workshops, t.w.
1. Omgaan met de iPhone, op 11 mei van 13.30 – 15.30 uur
2. Skype op 19 mei van 13.30 -15.30 uur
3. Veilig internetten en Google (Earth), op 18 mei van 13.30 – 15.30 uur.
4. Wachtwoorden beheren met Keepass, op 12 mei van 13.30 – 15.30 uur.
Alle workshops vinden plaats in de bibliotheek, Herenstraat 29.
Kosten € 15,- te betalen op de dag van de cursus.
U kunt zich aanmelden bij Ina van Soelen, tel. 06-2201 3981 (tussen 18.30 en 20.00 uur) of per e-mail: adm-gldm@swwb.nl
Uitgebreidere informatie is te zien op www.swwb.nl


Trefwoorden: workshops seniorweb west-betuwe
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
E.C.H.V.wedstrijdnieuws
Culemborg Blues
Workshops bij SeniorWeb West-Betuwe
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft