Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Regio Rivierenland onderzoekt mogelijkheden aanleggen breedband in alle gemeenten

- 29-08-2014 -

Regio Rivierenland onderzoekt momenteel de mogelijkheden om breedband aan te leggen in alle gemeenten van de regio. De samenwerkende gemeenten van het samenwerkingsverband zien een breedbandnetwerk als noodzakelijk middel om het dienstverleningsniveau in de regio op peil te houden. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Met breedband kunnen bedrijven, scholen, verzorgings- en onderzoeksinstellingen gebruikmaken van een snel en betrouwbaar netwerk. Dus ook die in de buitengebieden.   

Breedband houdt niveau dienstverlening op peil
Het sociaaleconomisch profiel van de regio kenmerkt zich met name door grote sociaaleconomische gezondheidsverschillen, een relatief laag opleidingsniveau, toenemende vergrijzing en achteruitgang van de leefbaarheid in de vele kleine kernen die ons gebied rijk is. Voor het lokale en regionale bestuur ligt hier een stevige bestuurlijke uitdaging om dit op te pakken. En en ander wordt versterkt door de decentralisatie van de zorgtaken zoals die op 1 januari 2015 moeten zijn gerealiseerd. Door een breedbandnetwerk in te richten, wordt het lokale en regionale bestuur in staat gesteld deze problemen aan te pakken en het dienstverleningsniveau op peil te houden.

Pilot in gemeente Zaltbommel: breedband kn!
Voorafgaand aan het onderzoek is de afgelopen maanden een pilot uitgevoerd in de gemeente Zaltbommel. Er werd gekeken hoeveel aansluitingen er potentieel gerealiseerd kunnen worden en wat de kosten hiervan zijn. Ook werd ondernemers, burgers, overheid, zorginstellingen, etc. gevraagd naar hun mening en vond er een onderzoek plaats naar de juridische (on-)mogelijkheden. De resultaten wijzen uit dat er mogelijkheden zijn om breedband in de gemeente Zaltbommel en mogelijk ook in andere gemeenten in Rivierenland aan te leggen. Het gaat hierbij dan met name om de kleine kernen en de buitengebieden die op dit moment nog niet worden meegenomen door de bekabelaars.

Grootschalig onderzoek breedband in Rivierenland
Twee leden van de Tweede Kamer namen de resultaten van deze pilot op 19 mei in ontvangst en het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland stemde in met het voorstel om een vervolg te geven aan het breedbanddossier. Daartoe worden momenteel de mogelijkheden onderzocht om breedband binnen elke gemeente aan te leggen. Concreet betekent dit dat er per gemeente een quick scan wordt uitgevoerd naar het aantal potentieel te realiseren aansluitingen, de kosten hiervan en mogelijke financieringsmodellen. Ook vindt er een draagvlakonderzoek plaats onder de eindgebruikers, zoals ondernemers, burgers, overheid, (zorg-)instellingen, etc. Tevens vinden er gesprekken plaats met bekabelaars met wie Regio Rivierenland graag willen samenwerken.

Doelstelling onderzoek
Het doel is om per gemeente een helder beeld krijgen van wat de mogelijkheden zijn om breedband aan te leggen. Regio Rivierenland werkt toe naar een maatwerkoplossing. Ook wordt gekeken hoe de gemeenten elkaar in de verdere uitvoering/realisatie kunnen versterken. Als alle onderzoeksresultaten bekend zijn, zullen deze worden gedeeld tijdens een conferentie en zal het vervolgtraject worden bepaald. En en ander zal in nauw overleg met de provincie worden gerealiseerd.   Trefwoorden: regio rivierenland breedband
 
 

Muzikale Monumenten in de Muziektent

- 29-08-2014 -

Zondag 7 september treden er om 14.00 uur diverse jonge muzikanten op in de Muziektent in De Plantage in Culemborg. In samenwerking met Muzikale Monumenten wordt deze middag georganiseerd. Muzikale Monumenten organiseert in de weekenden van september in tien gemeenten in de Betuwe gratis concerten. www.muzikalemonumenten.nl In de Muziektent begint om 14.00 uur Naomi Mentink. Zij heeft al eerder in de Muziektent opgetreden met haar eigen songs en covers. Ze heeft een zuivere stem die goed past bij haar melancholische liedjes. Na haar is de beurt aan Harrry's Barbies, die ook vorig jaar in de Muziektent te horen waren. https://nl-nl.facebook.com/HarrysBarbies Het is een country/blues formatie van vier heren en een zangeres. Ze schrijven eigen songs en spelen ook nummers van anderen. De volgende act is een solo optreden van Sasha, de Culemborgse singer-songwriter Jesse Fleer, die al een heel lang op de podia staat. Hij is na een korte tijd van afwezigheid weer terug van weggeweest. Hij zal het publiek trakteren op fraaie akoestische songs. The Scrabbles is een bijzondere pop formatie van vier twaalfjarigen. www.thescrabbles.nl   En speelt gitaar, n toetsen, n drums en de vierde speelt toetsen en drums. Ze spelen Nederlandstalige popmuziek met Rock en Latin invloeden en hebben al elf eigen nummers geschreven. De middag wordt besloten door de ooit in Culemborg gestarte Utrechtse pop-rock formatie The Q!: www.enjoytheq.nl. Drie heren zorgen voor de muziek, waarbij een zangeres het vocale gedeelte verzorgt. Al weer enige tijd geleden traden ze op bij Appelpop en daarna hebben ze op vele podia gestaan waaronder Lowlands. Naast alle muziek start de Culemborgse atletiekvereniging Statina, www.statina.nl, om 14.00 uur ook een sportevenement in het park.
Meer informatie over de Muziektent in Culemborg is te vinden op www.muziekplantage.nl.


Trefwoorden: muzikale monumenten muziektent
 
 

Learn2dance

- 29-08-2014 -

Een nieuwe dansseizoen staat op het punt te beginnen! Leren   dansen op muziek uit verschillende culturen! Op 8 september start in Culemborg   voor de 2de keer Learn2dance: een dansworkshop van 6 maandagavonden waar dansen aangeleerd worden in diverse stijlen.

Learn2dance is de gezonde start van het dansseizoen. Vol mooie muziek en dansplezier. Tijdens de workshop is er bovendien aandacht voor de landen en culturen waar de dansen vandaan komen. Soms past een dans bij een speciale gelegenheid, zoals een dorpsfeest of een huwelijk. Hierdoor krijgen de passen en   bewegingen meer betekenis en wordt er met nog meer plezier gedanst. De dansen worden door de dansdocente stap voor stap opgebouwd en aangeleerd. Zowel beginners als meer ervaren dansers m/v kunnen op deze manier aan de workshop deelnemen.

De dansworkshop vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur op 8-15-22-29 september en 6-13 oktober 2014 in Zaal Sportbalans Havendijk 10, Culemborg. De kosten bedragen 22,50.   Opgeven kan via orient@zonnet.nl of voor meer informatie Lisette Couwenberg, tel. 0345 - 51 84 39.


Trefwoorden: learn2dance volksdansgroep orient
 
 
 

Viaansch Mannenkoor begint aan nieuw seizoen

- 25-08-2014 -

Na een geslaagd optreden tijdens het korenfestival in Terborg op 28 juni heeft het Viaansch Mannenkoor even vakantie gehouden. Met een aantal achten op het juryrapport kon het koor terugzien op een succesvol seizoen.
Vanaf 2 september gaat Viaansch Mannenkoor weer volop aan het werk om zich voor te bereiden op het traditionele najaar koffieconcert op 2 november. Vanaf 14:30 uur is iedereen van harte welkom om voor 6,00 te komen luisteren naar een deel van ons brede repertoire.
Niet iedereen wil alleen maar luisteren. In Vianen en omstreken wonen ook mannen die liever zelf zingen.
Iedere dinsdag van 19:45 tot 22:00 uur worde gerepeteerd in de Stek, Hazelaarsplein 4. 4131 AC Vianen (gebouw achter CS De Stadshof) onder leiding van dirigent Theo Hoogenboom.
Mannen van jong tot oud kunnen langskomen om te genieten van het zingen en de gezellige ontspannen sfeer.

Meer informatie:
www.viaansch-mannenkoor.nl
of
0347-373568 (voorzitter


Trefwoorden: viaansch mannenkoor vianen
 
 

Tweede gedeelte van het seizoen 2014 van de Muziektent

- 20-08-2014 -

De start van het tweede gedeelte van het seizoen in de Muziektent in het park De Plantage in Culemborg is op zaterdag 30 augustus met een daverend optreden van Willeke Alberti. Dit is in de eerste plaats voor de bewoners van het Beatrixverpleeghuis en de verzorgingshuizen. De dag erop al staat is het podium voor de band Trash met zestiger jaren muziek en blues. Zondag 7 september zal in het kader van Muzikale Monumenten een middag met een keur aan jong talent van singer-songwriters en popmuzikanten worden georganiseerd. Weer heel anders is de muziek die door het No Smoking Jazz Combo op zondag 14 september wordt gespeeld. Zij spelen onder andere jazz standaards, Latin jazz en Fusion. Het seizoen wordt op zondag 21 september met een optreden van het havenkoor Deining. Alle concerten starten om 14.00 uur en duren twee uur en iedereen is welkom, ook bij Willeke Alberti. Voor meer informatie: www.muziekplantage.nl


Trefwoorden: seizoen 2014 muziektent
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Regio Rivierenland onderzoekt mogelijkheden aanleggen breedband in alle gemeenten
Muzikale Monumenten in de Muziektent
Learn2dance
Viaansch Mannenkoor begint aan nieuw seizoen
Tweede gedeelte van het seizoen 2014 van de Muziektent
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

  WIPEsoft