Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

SeniorWeb West-Betuwe houdt kennismakingsochtend

- 30-01-2015 -

Wilt u ook meer kunnen doen met uw tablet (iPad en Samsung Galaxy Tab) of computer of cursussen in foto- en videobewerking, een fotoalbum maken, Social Media (Facebook)? Ook worden er nog vele andere cursussen gegeven die op de website www.swwb.nl zijn te bekijken. U leert het bij SeniorWeb West-Betuwe stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van een docent en 2 assistenten, die allen   ervaren vrijwilligers zijn. Daarom zijn de lessen betaalbaar voor iedereen.   
Op dinsdag 17 februari is er een kennismakingsochtend van 10.00 - 11.30 in het Elisabeth Weeshuis, Herenstraat 29, waar om 10.15 uur een presentatie wordt gegeven.
De lessen en cursussen beginnen vanaf 2 maart.
Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Yvon v.d. Vissersdijk, tel. 06-2508 7861 (tot 18.00 uur). E-mail: adm-clb@swwb.nl.

Trefwoorden: seniorweb west-betuwe
 
 

Inwoners Culemborg leveren 2.090 kilo batterijen in

- 22-01-2015 -

Culemborgers leverden 2.090 kilo batterijen in in 2014. Dat is iets minder van in 2013, toen Stibat (Stichting Batterijen) in Culemborg 2.232 kilo ophaalde bij de inzamelpunten. In 2012 bleef de teller op 2.328 staan en in 2011 op 2.181 kilo.

In Culemborg worden veruit de meeste batterijen ingeleverd bij supermarkten: tachtig procent. Bij huishoudelijke winkels haalde Stibat negen procent op, bij doe-het-zelf zaken zes procent en bij scholen twee procent van het totaal aantal ingeleverde batterijen in Culemborg.

Stibat zorgt ervoor dat lege batterijen worden ingezameld en op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled.


Trefwoorden: culemborg inleveren batterijen
 
 
 

Raad van Kerken Culemborg organiseert 3 avonden over kerk en mantelzorg

- 20-01-2015 -

De klassieke verzorgingsstaat verandert. De overheid bouwt taken af. Mensen zullen steeds meer zelf vorm geven aan hun toekomst. Voor mensen die zorg nodig hebben en verzorgenden is dat een ingrijpende ontwikkeling.
De Raad van Kerken Culemborg organiseert samen met   het Steunpunt Mantelzorg/ElkWelzijn Culemborg in februari   en maart drie gespreksavonden over dit belangrijke onderwerp.

Avond 1:   donderdag    5 februari 2015, locatie Open Hof van 19.30 - 22.00 uur.
De eerste avond gaat over de veranderingen in onze samenleving.   De regering spreekt van een participatiemaatschappij. Waar komt dat begrip vandaan, volgt de samenleving de politiek of raapt de politiek op wat al gaande was. Wat betekent dit voor de zorg en voor kerken in het bijzonder. Deze vragen zullen worden ingeleid door Herman Noordegraaf, hoogleraar voor diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen en verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting. Daarna zal Caroline van der Meulen ingaan op de mantelzorg in Culemborg. Caroline is mantelzorgconsulent bij het Steunpunt Mantelzorg/ElkWelzijn

Avond 2: donderdag 19 februari 2015, locatie Open Hof van 19.30 - 22.00 uur .
De tweede avond gaat over de praktijk van mantelzorg. Op deze avond worden fragmenten uit de film Les Intouchables getoond. Hoewel het in deze film niet over de echte mantelzorg gaat,   worden de filmbeelden gebruikt voor gesprek en discussie. Om het gesprek op gang te brengen zal Petra van Arnhem als ervaren mantelzorger kritisch op de film reageren.

Avond 3: donderdag      5 maart 2015,   locatie Open Hof van 19.30 - 22.00 uur.
De derde avond gaat over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk rond mantelzorg en de belangrijke vraag wat vrijwilligers voor mantelzorgers kunnen betekenen.

De drie avonden zijn in de Open Hof, Beethovenlaan 2 Culemborg, toegang vrij.


Trefwoorden: 3 kerk mantelzorg
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
SeniorWeb West-Betuwe houdt kennismakingsochtend
Inwoners Culemborg leveren 2.090 kilo batterijen in
Raad van Kerken Culemborg organiseert 3 avonden over kerk en mantelzorg
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft