Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Paranormale Avond

- 28-07-2014 -

De PASO is een landelijke Vereniging voor Paranormale en Sociale Ontwikkelingen. Regelmatig wordt door deze vereniging een voor iedereen toegankelijke avond georganiseerd. Donderdag 28 augustus is de eerstvolgende avond die wordt georganiseerd.
Deze avond is Gertien van der Gracht uitgenodigd. Zij zal waarnemingen uitvoeren aan de hand van door bezoekers meegebrachte bloemen.   De bloemen moeten een paar dagen in huis hebben gestaan.

De avond vindt plaats in gebouw Concordia aan de Westersingel 88 te Culemborg. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur. Entree leden 2 euro, niet leden 6,00 euro. Voor inlichtingen en reserveringen kunt u bellen met Jan Kamphuis 0345-517684/06-37353713 of met Agnes Soetens 06- 42635823. Op de website www.pasoculemborg.nl vindt u verdere informatie over de vereniging.


Trefwoorden: paranormale avond culemborg
 
 

Damnieuws

- 28-07-2014 -

Go-driedaagse succes
Met in totaal 16 deelnemende kinderen is de go-driedaagse van het Pieterplaatsje een succes geworden. Enkele van de deelnemers en één van de moeders waren zo enthousiast dat zij zich meer willen verdiepen in dit Aziatische denkspel.
Onder leiding van denksportdocent Henk Stoop werden de regels van het spel geleerd en kreeg iedereen de basisstrategiën aangeleerd. Daarnaast werd er drie dagen lang een competitie gespeeld. De winnaars daarvan mochten na afloop een beker in ontvangst nemen.

Pim Meurs wint Dammen op de Dijk.
Pim Meurs is winnaar geworden van het traditionele gongdamtoernooi Dammen op de Dijk in Kortenhoef. Bij gongdammen wordt er om de 10 seconden op een gong geslagen. De speler die dan aan zet is moet direct een zet spelen. De beschikbare bedenktijd is daardoor niet door de spelers zelf in te delen, zoals bij de meeste damtoernooien.
67 dammers waren voor de 15e editie naar Kortenhoef gekomen. Pim Meurs stak hierbij met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit en wist al zijn partijen te winnen. Clubgenoot Dik de Voogd werd 2e en de 3e prijs ging naar Edwin de Jager (Schiedam).

Jan Riesthuis scoort goed in Nijmegen
Jan Riesthuis is met een mooie score van 11 punten uit 10 wedstrijden teruggekeerd van het jaarlijkse Open damkampioenschap van Nijmegen. Riesthuis moest in een sterk internationaal veld drie keer buigen voor zijn tegenstander, maar daar stonden vier overwinningen tegenover. Drie partijen eindigden in remise. Voldoende voor de 48e plaats in een groep van 114 deelnemers.
Clubgenoot Ed Kok deed daar weinig voor onder met tien punten en een 52e plaats.
Winnaar werd de Russische grootmeester Andrei Kalmakov, voor zijn Nederlandse collega´s Johan Krajenbrink en Roel Boomstra.


Trefwoorden: dammen damnieuws culemborg
 
 

Eerste maandelijkse Zangsessie

- 28-07-2014 -

Vrijdag 5 september start de eerste maandelijkse Zangsessie in het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. Dit wordt een maandelijks open podium voor iedereen die wil komen zingen.

Zangleerlingen die nog nooit hebben opgetreden, conservatoriumstudenten, professionals, koorleden, eigenlijk iedereen die wel eens wil zingen is welkom. Leeftijd en ervaring is niet belangrijk. Het mogen alle stijlen zijn: jazz, pop, Nederlandstalig, cabaret en singersongs.
Er is een vaste pianist, maar wil je zelf een pianist meenemen, dan kan dat ook. Zingen met een karaokeband mag ook.

De zangsessies worden georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland en het Weescafé. Connie van Koningsbrugge, zangeres en zangcoach, begeleidt de zangsessies en zingt zelf ook een of twee nummers. Ter plekke maakt zij een programma waarbij het streven is dat iedereen 1 nummer voor en 1 nummer na de pauze zingt.

In een intieme sfeer is het fijn om naar elkaar te luisteren en te kijken en vooral ook om je zingende medemens eens te spreken. Neem gerust vrienden en familie mee, leuk om ze eens te laten horen wat je kunt! Wil je alleen komen kijken en luisteren? Ook dat kan. Het Weescafé zorgt voor drankjes en er kan ook gegeten worden. Zangers en bezoekers betalen € 5,00 entree per persoon, exclusief consumpties. Bij mooi weer worden de sessies in de tuin gehouden.

Help dit podium groeien en kom zingen! Mail van te voren je nummers door en je toonsoort, samen met bladmuziek en/of akkoorden   en neem deze mee naar de sessie.

Tijd:                        Vrijdag 5 september. Welkom vanaf 17.30 uur, Sessie: 18.00 tot 20.00 uur.
Plaats:                   Weescafé van het Elisabeth Weeshuis, Herenstraat 29, 4101 BR   Culemborg
Aanmelden en nummers doorgeven: info@connievankoningsbrugge.nl
Of via http://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/694-zangsessies-in-het-weeshuis.

Volgende sessies:   Vrijdag 3 oktober en vrijdag 7 november.

Meer info? 06-54933349.
Volg ons op www.facebook.com/zangsessies.culemborg


Trefwoorden: eerste maandelijkse zangsessie
 
 

Haagse topband De Brilloos komt naar Culemborg

- 23-07-2014 -

Voor de agenda van de Goud van Oud liefhebbers, geeft de   organisatie alvast de datum van de eerstvolgende Sixties/Seventies-avond in de Lantaarn te Culemborg   
De datum is in het najaar vastgezet op zaterdagavond 8 november. De sixties/seventies band, De Brilloos, bestaande uit 6 topmuzikanten uit Den Haag, waarvan bandleider Fred de Wilde, nog vóór Mariska Veres, de eerste zanger was
van de Nederlandse bekende popgroep “Shocking Blue”, komen speciaal voor een optreden in Culemborg weer bij elkaar. Meer info via : www.sixtiesculemborg.nl
of bij Piet van Oort tel. 06.55.525.529.   


Trefwoorden: haagse topband brilloos
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Paranormale Avond
Damnieuws
Eerste maandelijkse Zangsessie
Haagse topband De Brilloos komt naar Culemborg
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft