Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

 [ 1 ]  - 2 >>

Coach4you: Coaching voor brugklassers

- 26-02-2015 -

In juni start ElkWelzijn voor de derde keer met het project Coach4you.
Coach4you helpt kinderen de overstap te maken van groep 8 naar de brugklas. Kinderen die er tegenop zien om naar de brugklas te gaan, omdat ze bijvoorbeeld concentratie- of andere leerproblemen hebben of moeite hebben met het maken van vrienden, kunnen via Coach4you ondersteuning krijgen van een coach. Deze coach start in juni en komt anderhalf jaar wekelijks bij het kind thuis om ondersteuning te bieden. Kinderen en/of ouders die geïnteresseerd zijn in Coach4you kunnen contact opnemen met hun juf of meester voor meer informatie.
Voor het project is ElkWelzijn ook op zoek naar coaches. De coach is geen hulpverlener maar een vrijwilliger met levenservaring. Hij/zij volgt een coachtraining en neemt deel aan de intervisieavonden. Een coach maakt niet het huiswerk van een coachee maar helpt wel met het plannen en zoeken naar een goede leermethode voor het   kind.
Meer weten? Neem contact op met Carla Roorda of Alice Versluis ,   ElkWelzijn: 0345-515227 croorda@elkwelzijn.nl / aversluis@elkwelzijn.nl   
Coach4you wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds en fonds Kinderpostzegels.


Trefwoorden: coach4you coaching brugklassers
 
 

Schildertechnieken aanleren bij LiJo-Art

- 26-02-2015 -

Altijd al eens abstract willen schilderen? Wil je leren werken in gemengde technieken? Vind je het leuk te experimenteren met materialen en gereedschappen? Dan ben je bij LiJo-Art aan het goede adres. Ervaring is niet belangrijk interesse in het abstracte des te meer. De cursussen zijn enerzijds gericht op het leren beheersen van de diverse technieken en het werken met diverse materialen en gereedschappen (een paletmes werkt bijvoorbeeld heel anders dan een penseel). Anderzijds zijn de lessen gericht op het ontwikkelen van artistieke vaardigheden en het ontwikkelen van een persoonlijke stijl.
Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding gewaarborgd is. Dit maakt de cursussen geschikt voor zowel ‘starters' als de meer gevorderde deelnemer en maakt het mogelijk tussentijds in te stromen. In alle groepen wordt individueel gewerkt m.b.t. niveau, tempo en onderwerp en kan men veel van elkaar leren.

Het schilderseizoen bij LiJo-Art is verdeeld in 5 blokken van telkens 7 weken. Blok 4 start in week 10 (vanaf maandag 02-03-15) en duurt 7 weken. Geïnteresseerd? Er zijn voor blok 4 nog enkele plaatsen beschikbaar.
Cursusmomenten: maandag en donderdagavond van 20.00-22.00 uur en op dinsdagochtend en woensdagochtend van 09.30-11.30 uur. Investering: € 185,-- incl. alle materialen en gebruik gereedschappen (excl. doeken)
Kijk voor meer informatie over de reguliere cursussen op de website: www.LiJo-Art.nl. of mail met: info@LiJo-Art.nl
Galerie/Atelier LiJo-Art, Kattenstraat 22, 4101 BM Culemborg. T: 0345-534552 of M: 06-10301330.


Trefwoorden: schildertechnieken aanleren lijo-art
 
 

Nieuw zakelijk leider

- 26-02-2015 -

Per 1 maart treedt Danny van Zuijlen (28) bij Theater De Fransche School in dienst als zakelijk leider. Hij volgt hiermee ad interim zakelijk leider Ineke Rutgers op.

Het bestuur van Theater De Fransche School is verheugd dat zij m.i.v. 1 maart a.s.   Danny van Zuijlen als nieuwe zakelijk leider kan aanstellen. Danny is een jonge (28), enthousiaste cultureel ondernemer die vol goede moed en met nieuwe ideeën de dagelijkse leiding over het Culemborgs theater gaat voeren.
Hij is thans uitvoerend producent bij het Compagnietheater (artistiek leider Theu Boermans) en tevens zakelijk en artistiek leider van het Nederlands Komedie Theater. Naast relevante ervaring en expertise brengt Danny een nieuw elan mee, wat prima past bij de fase waarin de Fransche School zich thans bevindt: Het zonder structurele subsidie exploiteren van een Stadstheater waarin professionele podiumkunsten hun plek vinden, maar waar ook een actief filmaanbod is én een podium dat ook beschikbaar is voor andere gebruikers uit de stad. Theaterprogrammeur   Marjan Huijstee is op dit moment druk bezig met de programmering voor het seizoen 2015/2016. Voor Danny is een belangrijke taak weggelegd in de verdere ombouw naar een theater dat grotendeels op vrijwilligers draait, op het ontwikkelen van een nieuw zakelijk verdienmodel, maar vooral ook om het podium voor de stad verder vorm te geven.
Met de komst van Danny van Zuijlen eindigt de interim-periode van Ineke Rutgers, die met veel enthousiasme en inzet de eerste fase van de ombouw naar een vrijwilligersorganisatie heeft geleid. Het bestuur is haar daar zeer dankbaar voor.


Trefwoorden: nieuw zakelijk leider
 
 

CCC zoekt versterking

- 24-02-2015 -

Het Culemborg Chapel Choir is op zoek naar nieuwe zangers. Het koor wil groeien, zowel muzikaal als in omvang. En daarvoor zijn vooral tenoren en bassen nodig, maar er is ook plaats bij de sopranen.
Het Culemborg Chapel Choir is een koor met ambitie. Het voert de maandelijkse choral evensong zoveel mogelijk uit volgens de Anglicaanse traditie en gewoontes. Daarom staan de koorleden ook tegenover elkaar in twee dubbele rijen. Aan beide kanten staan sopranen, alten, tenoren en bassen.
Het koor zingt Anglicaanse koormuziek uit alle tijden van de middeleeuwen tot nu. Het repertoire is heel divers: Romantische liederen die makkelijk in het gehoor liggen, oude polyfone stukken waarin de zangstemmen door elkaar lopen en heel moderne stukken met botsende klanken en spannende akkoorden. Maar altijd binnen de structuur van de evensong en met aandacht voor de presentatie en overdracht.
Er zitten vaak maar vier repetities tussen de uitvoeringen. De koorleden studeren thuis de stukken in, om tijdens de repetities van alle stemmen één geheel te maken. Door de opstelling moet iedereen zelfstandig kunnen zingen: er staan maar een paar zangers per stem aan iedere kant. En soms is het er maar één.
Het CCC zoekt daarom zangers met ambitie. Iets voor jou? Kijk voor meer informatie op www.culemborgchapelchoir.nl


Trefwoorden: ccc zoekt versterking
 
 

Choral evensong in de Oud-katholieke kerk

- 24-02-2015 -

Op zaterdag 28 februari om 16.00 uur zingt het Culemborg Chapel Choir een choral evensong in de Oud-katholieke kerk van Culemborg.
Zingen of uitvoeren? Dirigent Arian Ooijevaar is er van overtuigd dat zingen alleen niet genoeg is om toehoorders te raken.
Dit is niet heel gebruikelijk voor koren die klassieke muziek zingen, maar Ooijevaar is ook geen gebruikelijke dirigent.
En de zangers van het Culemborg Chapel Choir werken graag aan de overdracht van de liederen zodat het niet alleen mooi klinkt, maar dat het ook iets met de luisteraars doet.
Deze evensong zingt het koor stukken van Bruckner, Walmisley en Bourgeois.
Achter het orgel zit klavecinist en organist Pieter Dirksen. De deuren gaan open om 15.45 uur, de toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang.
Meer informatie op www.culemborgchapelchoir.nlTrefwoorden: choral evensong kerk
 
 

Denk en Zet sluit af met winst

- 24-02-2014 -

Denk en Zet heeft de competitie in de landelijke ereklasse afgesloten met een duidelijke zege op CEMA/DVZ. In Geleen werd het 7-13 voor de Culemborgse dammers.
CEMA speelt normaal met enkele sterke Belgische spelers in het team, maar die waren verhinderd omdat gelijktijdig werd gestreden om het Belgisch kampioenschap. CEMA lukte het daardoor niet om met een compleet team uit te komen. Voor John van den Borst volgde daardoor een makkelijke middag, hij kreeg de punten cadeau (0-2).
Sven Winkel mocht het opnemen tegen Paul Nitsch, de sterkste Limburger. Het werd een spannende partij waarbij het evenwicht niet werd verbroken (1-3).
Alexander Bulatov speelde een fraaie theoretische partij tegen Brion Koullen. Bulatov wist met goed technisch spel de zwakheden in de stelling van zijn tegenstander bloot te leggen. Met een offer werd tot slot een combinatie ingeleid die beslissend was (1-5).
Tjeerd Harmsma had zijn handen vol aan oud wereldkampioene Olga Kamychleeva. Zo als het spel liep werd het een gelijkwaardige remise, maar Kamychleeva bleek wel de winst gemist te hebben (2-6).
Evgeni Watoetin had weinig moeste met invaller William Buskens (2-8).
De twee jongste spelers zaten tegen elkaar. In december wist Vlad Valiuk op het WK jeugd nog te winnen van Jitse Slump. Dit keer werd het remise (3-9).
Pim Meurs speelde een sterke technische partij tegen Pierre Lacroix. Meurs wist enkele kleine zwakten in de stelling van Lacroix goed uit te buiten en zo de partij naar zijn hand te zetten (3-11).
CEMA deed nog iets terug. Thijs Vreugdenhil speelde een grillige partij tegen Martijn van Gortel. Omdat Vreugdenhil op het juiste moment niet de schijven wist te herschikken verloor hij de greep op de partij (5-11).
Dik de Voogd probeerde het met een omsingeling tegen Ibrahim Adiatu. Deze reageerde echter rustig en adequaat, waardoor het een terechte remise werd (6-12).
Björn Winkel dicteerde het spel tegen Frans Goossens vanaf de opening. Maar dit bleek niet genoeg voor de winst (7-13).
Met een tevreden gevoel kan Denk en Zet terugkijken op een seizoen dat werd afgesloten met een goede vijfde plaats. Het vertrek van Jeroen van den Akker naar de USA werd goed opgevangen door de jonge Vlad Valiuk. Omdat alle spelers hebben aangegeven komend seizoen ook voor Denk en Zet uit te komen kan er nu al rustig worden begonnen aan de voorbereidingen.


Trefwoorden: denk zet winst
 
 

JONA, expositie, lezing en concert

- 24-02-2015 -

Stichting Kunst in de Kerk organiseert regelmatig tentoonstellingen in de Grote of Barbarakerk in het centrum van Culemborg. Dit is een imposante oude kerk waar kunstwerken prachtig tot hun recht komen. In de weekenden van 11 april tot en met 10 mei 2015 vindt hier de expositie JONA plaats.

Het boek JONA is het vijfde boek van de verzameling van de zogeheten Twaalf Profeten. Dit Bijbelboek uit het Eerste Testament bevat, hoewel klein, veel elementen. In grote lijnen kennen we het verhaal van JONA wel: de profeet, de boot, de grote vis, de foute stad en de wonderboom.
In de Joodse traditie wordt het boek JONA gelezen op Jom Kippoer (Grote Verzoendag), waarmee o.a. gezegd wordt dat dit verhaal bedoeld is voor iedereen. Dus niet voor een bepaald geloof of een selecte groep maar voor alle mensen. JONA geldt ook in de Islam als een belangrijk profeet, waar hij Yunus wordt genoemd. Volgens de Islamieten is hij aan het eind van zijn leven in Ninevé geweest. JONA's graf was een islamitisch bedevaartsoord tot IS-troepen naast talloze kerken, kloosters en moskeeën ook deze gedenkplaats in Mosul (vlakbij Ninevé) hebben verwoest.» Lees verder

Trefwoorden: jona culemborg lezing
 
 

Oecumenische vespers in de Veertigdagentijd

- 17-02-2015 -

Tijdens de periode van inkeer die aan het Paasfeest voorafgaat, organiseert de Raad van Kerken Culemborg wekelijks een oecumenisch avondgebed. Mensen uit de diverse kerken komen samen, zingen, bidden, luisteren naar een psalm en een gedeelte uit het Johannes-evangelie, en zijn enige tijd stil. Bij de evangelielezingen passende afbeel¬dingen zijn te zien op een ‘passie-icoon', geschilderd door Marcel van Baaren en Cornelis Visser.

Iedereen is van harte welkom op de maandagen 23 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart, van 19.15 tot 19.45 uur, in de Oud-Katholieke kerk, Varkensmarkt 18. Voorafgaand aan de vesper op 30 maart is er een sobere maaltijd in het zaaltje achter de kerk.Trefwoorden: vesper culemborg veertigdagen
 
 

Overige artikelen:
Coach4you: Coaching voor brugklassers
Schildertechnieken aanleren bij LiJo-Art
Nieuw zakelijk leider
CCC zoekt versterking
Choral evensong in de Oud-katholieke kerk
Denk en Zet sluit af met winst
JONA, expositie, lezing en concert
Oecumenische vespers in de Veertigdagentijd
Belastinginvullen FNV-Culemborg

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft