Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

 

E.C.H.V.wedstrijdnieuws

- 25-03-2015 -

Op zondag 29 maart organiseert de Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging haar eerste wedstrijd van de witvisserij. Tevens wordt dan een begin gemaakt met de Ochtendcompetitie van dit jaar. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden die in verschillende wateren worden gehouden. Wij starten dit jaar zoals gebruikelijk in de Studenten- en Paardengracht. De loting vindt plaats op de Dr. Hockesingel om 07.15 uur en er zal van 08.00 tot 11.30 uur worden gevist.


Trefwoorden: e.c.h.v. wedstrijdnieuws culemborg
 
 

Sportaanbieders Culemborg helpen Jeugdsportfonds

- 25-03-2015 -

27 kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen in de gemeente Culemborg de komende tijd sporten zonder dat ze daarvoor contributie betalen. Het Jeugdsportfonds vroeg verenigingen onlangs of ze gratis kindplekken beschikbaar konden stellen. Dit leidde tot maar liefst 27 plaatsen.

Het Jeugdsportfonds bedankt namens alle kinderen Healthcenter-Culemborg, Focus07, Atletiekvereniging Statina, Gunther's Family Fit, Badminton Culemborg, SGV Culemborg en de Kempivereniging.

Lokaal
In de gemeente Culemborg is sinds 2012 een lokaal Jeugdsportfonds actief. Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging. Jaarlijks worden meer dan 100 kinderen geholpen, maar helaas is dat nog niet voldoende. Het Jeugdsportfonds wil meer kinderen de mogelijkheid geven om te sporten en sportaanbieders zijn daarom gevraagd om te helpen.

Jeugdsportfonds
Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen. Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Dit is mogelijk door een structureel bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor contributie bij een vereniging en sportkleding en/of –materialen.


Trefwoorden: sportaanbieders culemborg jeugdsportfonds
 
 
 
 
 

Coach4you: Coaching voor brugklassers

- 26-02-2015 -

In juni start ElkWelzijn voor de derde keer met het project Coach4you.
Coach4you helpt kinderen de overstap te maken van groep 8 naar de brugklas. Kinderen die er tegenop zien om naar de brugklas te gaan, omdat ze bijvoorbeeld concentratie- of andere leerproblemen hebben of moeite hebben met het maken van vrienden, kunnen via Coach4you ondersteuning krijgen van een coach. Deze coach start in juni en komt anderhalf jaar wekelijks bij het kind thuis om ondersteuning te bieden. Kinderen en/of ouders die geïnteresseerd zijn in Coach4you kunnen contact opnemen met hun juf of meester voor meer informatie.
Voor het project is ElkWelzijn ook op zoek naar coaches. De coach is geen hulpverlener maar een vrijwilliger met levenservaring. Hij/zij volgt een coachtraining en neemt deel aan de intervisieavonden. Een coach maakt niet het huiswerk van een coachee maar helpt wel met het plannen en zoeken naar een goede leermethode voor het   kind.
Meer weten? Neem contact op met Carla Roorda of Alice Versluis ,   ElkWelzijn: 0345-515227 croorda@elkwelzijn.nl / aversluis@elkwelzijn.nl   
Coach4you wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds en fonds Kinderpostzegels.


Trefwoorden: coach4you coaching brugklassers
 
 
 
 

Overige artikelen:
E.C.H.V.wedstrijdnieuws
Sportaanbieders Culemborg helpen Jeugdsportfonds
Coach4you: Coaching voor brugklassers
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft