Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Weeractiviteit op De Heuvel

- 20-03-2017 -

Kinderen kunnen samen met hun begeleiders op 26 maart tussen 13.30 en 16.30 uur op kinderboerderij De Heuvel van alles doen en beleven tijdens de eerste NME activiteit van dit jaar:   “Wat een weer is het weer”.

Op het terrein van kinderboerderij De Heuvel kunnen de kinderen die middag zelf het weer meten. Wat is de luchttemperatuur, wat is de bodemtemperatuur, uit welke richting waait de wind en met welke kracht? Met een wolken-zoekkaart bepalen de kinderen welk soort wolken er zijn op deze dag. Aan de hand van het soort wolk kunnen ze een weersvoorspelling doen. Na het meten van de diverse weersaspecten mogen ze zelf een weerbericht maken en dit presenteren als een echte weerman of -vrouw. Het meten gebeurt onder begeleiding. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur start een groep.

Voor de jonge kinderen zijn de opdrachten op de kabouters leuk om te doen. Iedere kabouter heeft een vraag op zijn buik die te maken heeft met het weer. Na het invullen van de juiste antwoorden ontstaat er een woord als oplossing. Ook kunnen de kinderen hun eigen windwijzer, regenboog en bliksem maken.

Deze activiteit is de eerste van dit jaar. Iedere maand wordt er een leuke middag georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Alle activiteiten staan vermeld in de Heuvelkrant. Deze krant krijgen alle kinderen op de basisschool mee naar huis. De Heuvelkrant staat ook in het folderrekje op de kinderboerderij.Trefwoorden: weeractiviteit de heuvel
 
 

Informatiebijeenkomst cursus valpreventie

- 20-03-2017 -

Op Donderdag 30 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, verzorgen Ellen Hannes van Nenchi, Taiji & Qigong en Evelien van Wiggen van fysiotherapie Evelanx een gratis informatiebijeenkomst over de valpreventiecursus In Balans. De bijeenkomst wordt gehouden in Wijkcentrum de Salaamander, Heimanslaan 2 te Culemborg. Van te voren aanmelden mag, maar is niet nodig .De cursus start op 6 april en is geschikt voor senioren die graag een actief en zelfstandig leven willen (blijven) leiden. Ook voor senioren die al eens gevallen zijn en dat niet nog een keer willen meemaken. Het blijkt dat na deze 13-weekse training de kans om te vallen met 66% afneemt.

Met het beweegprogramma In Balans, ontwikkelt door VeiligheidNL, is het mogelijk een enorme verbetering van de spierkracht en evenwicht te bereiken. Deelname aan de   cursus In Balans zorgt voor het letterlijk steviger in de schoenen staan. GGD Gelderland Zuid heeft subsidie toegekend om deze cursus op te starten en uit te voeren. Informatie bij Ellen Hannes, nenchi@live.nl of 06-49648043   of bij Evelien van Wiggen, evelien@evelanx.nl of 0345-520547. Ook via de websites www.nenchi.nl of www.evelanx.nl .


Trefwoorden: informatiebijeenkomst cursus valpreventie
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Weeractiviteit op De Heuvel
Informatiebijeenkomst cursus valpreventie
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft