Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

Learn2dance

- 26-08-2016 -

Een nieuwe dansseizoen staat op het punt te beginnen! Leren   dansen op muziek uit verschillende culturen! Op 12 september start in Zaal Sportbalans, Havendijk 10, Culemborg voor de 4de   keer Learn2dance: een danscursus van 5 maandagavonden waar dansen aangeleerd worden in diverse stijlen.

Learn2dance is de gezonde start van het dansseizoen. Vol mooie muziek en dansplezier. Tijdens de workshop is er bovendien aandacht voor de landen en culturen waar de dansen vandaan komen. Door de achtergronden van de dansen te leren,   krijgen de passen en   bewegingen meer betekenis en wordt er met nog meer plezier gedanst. De dansen worden door de dansdocente stap voor stap opgebouwd en aangeleerd. Zowel beginners als meer ervaren dansers m/v kunnen op deze manier aan de workshop deelnemen.

De dansworkshop vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur op 12-19-26   september en 3-10 oktober 2016 in Zaal Sportbalans Havendijk 10, Culemborg. De kosten bedragen € 22,50.   Opgeven kan via 08jass@gmail.com of voor meer informatie Jolanda Koopmans, tel. 06-16 48 49 43


Trefwoorden: learn 2 dance
 
 

Tweede editie Pianowandeling

- 26-08-2016 -

Dat er een tweede editie van Pianowandeling in Culemborg wordt georganiseerd, is een logisch gevolg van het doorslaande succes van de eerste editie in 2015. Reacties van het publiek:
' Er was reuring in de stad' , ' Wat een gemoedelijke sfeer tijdens de Pianowandeling', ' wat een hoge kwaliteit van pianisten'. Op zondag 11 september 2016 is er dan ook weer een unieke en gratis toegankelijke Pianowandeling in en rond het centrum van Culemborg. De opening is om 13.30 door jazz-pianist Mike del Ferro, en tussen 14.00 en 16.00 kan men vrij inlopen op alle locaties om te luisteren naar pianoklanken. Er zijn verschillende ‘ Pianomenu' horeca locaties, met de afterparty bij restaurant Op de Haven. Het slotconcert is tussen 16.30 en 17.30 in de Grote of Barbarakerk. Kijk, luister en geniet tijdens de Pianowandeling in Culemborg! Voor jong en oud een inspirerende middag.   

Ruim 15 locaties, 50 pianisten en bijzondere instrumenten
Op ruim vijftien, soms zeer verassende, locaties in de Culemborgse historisch binnenstad vinden deze zondagmiddag in september piano-optredens plaats. Alle gelegenheden zijn gratis toegankelijk en je kunt zelf je programma/wandelroute samenstellen. Je wandelt gewoon naar binnen en ben je klaar met luisteren, dan loop je naar de volgende ‘pianoplek'. Dit kan een huiskamer, het theater, kerk of een openbare gelegenheid met historische betekenis zijn. Op sommige locaties wordt gespeeld op bijzondere instrumenten.

Grote diversiteit pianisten en o.a. muziekstijlen Game &Filmmuziek en Nederlandse componisten
Naast de zeer goede amateur pianisten zijn er ook professionals en jonge talenten die nog historie gaan schrijven. Zien wij in Culemborg de grote pianisten van de toekomst spelen? De deelnemende pianisten zijn tussen de 8 en 88 jaar. Van (romantisch) klassiek tot minimal music en hedendaagse muziek, tot aan   Game&Film en popmuziek is te beluisteren. Het programma met name van pianisten, locaties en muziekgenres, wordt z.s.m. bekend gemaakt op de website en via facebook.   Ook is er speciale aandacht voor Nederlandse componisten.

Programma
Het programma start om 13.30 uur en wordt geopend door de internationaal bekende jazz-pianist Mike del Ferro. Aan de hand van het programmaoverzicht kun je tussen 14.00 en 16.00 uur zelf je concertprogramma samenstellen. Kies de muziekstijl die je wilt horen, prik de juiste locaties en geniet al wandelend van pianomuziek in de vele prachtige gebouwen die de binnenstad rijk is.   En natuurlijk kom je allemaal naar het slotconcert luisteren vanaf 16.30 in de Grote of Barbarakerk. Na het slotconcert is er een gelegenheid om de pianisten te ontmoeten en de mogelijkheid met korting te gaan eten bij een van de deelnemende ‘ piano menu' locaties en/of naar de after party te gaan bij restaurant Op de Haven met live pianomuziek.

Slotconcert
In de Grote of Barbarakerk spelen o.a. het Piano Duo Yang Yang Cai & Florian Verweij, leerlingen van de Pianoduo Festival.

Meer informatie
Pianowandeling is een activiteit van Stichting Pro Piano die pianomuziek in de brede zin promoot. Datum: zondag 11 september, 13.30 – 17.30. Programma, deelnemers en locaties zijn te vinden op   www.pianoculemborg.nl (te downloaden) of ontvang het programmaboekje op zondag 11 september op één van de vele locaties. Gratis toegang, donaties welkom.


Trefwoorden: editie pianowandeling culemborg
 
 

Nieuwe namen voor paden en Uiterwaarden

- 26-08-2016 -

Het college van B&W van de gemeente Culemborg heeft op advies van de commissie naamgeving nieuwe namen toegekend aan twee paden: het Rijnpad en het Otto de Beuspad. Daarnaast heeft het college de namen van de vijf waarden langs de Lek formeel vastgesteld: Goilberdingerwaard, Baarsenwaard, Lazaruswaard, Redichemsche waard en Beusichemsche waard.

In verband met de vindbaarheid en veiligheid is het belangrijk dat straten, wegen, pleinen en paden een naam hebben. Het pad dat in het verlengde ligt van de Rijnlaan, tussen de Eemweg en de Goilberdingerdijk, krijgt de naam “Rijnpad”. Deze naam sluit aan bij de andere namen in de omgeving van het pad. Het pad dat tussen de Ronde Haven en de Vianensestraat langs de spoorlijn loopt krijgt de naam “Otto de Beuspad”. Otto de Beus was een bekende Culemborger die veel heeft betekend voor Culemborg. Hij heeft vakbonden voor de arbeiders in de sigarenindustrie opgericht. Ook was De Beus actief in de politiek en één van de eerste socialistische wethouders in Nederland. Buiten zijn werk voor de vakbond en de politiek had Otto de Beus grote interesse in de Culemborgse geschiedenis en was één van de oprichters van het Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden.

Buiten de dijken langs de Lek ligt een aantal waarden. Van oudsher hebben de vijf waarden in de gemeente Culemborg historische namen die al eeuwen worden gebruikt. Omdat over de naamgeving en schrijfwijze van enkele waarden onduidelijkheid bestond, heeft het college van B&W besloten de namen van de waarden formeel vast te stellen. De namen van de waarden van west naar oost zijn: Goilberdingerwaard, Baarsenwaard, Lazaruswaard, Redichemsche waard en Beusichemsche waard.


Trefwoorden: namen paden uiterwaarden
 
 
 

Dansgezelschap In Motie brengt Bunker 599 tot leven

- 25-08-2016 -

Een doorgezaagde bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het geluid van een continu razende snelweg. Een historische plek in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, middenin de natuur. Met een totaalbeleving van moderne dans en locatietheater brengt dansgezelschap In Motie een ontroerende ode aan Bunker 599.

De bunker, gelegen aan de prachtige Diefdijk in Culemborg, werd in 1940 gebouwd als groepsschuilplaats voor de Tweede Wereldoorlog en onderging onlangs een architectonische verandering. Samen met haar dansers smelt choreografe Meta Rooding deze dubbele laag in de geschiedenis van het bouwwerk samen met hedendaagse podiumkunst; een unieke symbiose tussen dans en locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De voorstelling Bunker 599 wordt getoond tijdens het Forten Festival 2016 en is geschikt voor alle leeftijden. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op locatie.

Data: 3, 4, 10, 11 september
Speeltijden: 13:00, 14:30, 16:00 uur
Duur voorstelling: 40 minuten
Prijs per bezoeker: ?10,00 volwassenen
?5,00 kinderen (4 tot 12 jaar)
Locatie: Molenkade 5, Culemborg
Website: www.inmotiedans.nl
In Motie is een vooraanstaand dansgezelschap uit Utrecht. In Motie creëert hoogwaardige voorstellingen op de meest inspirerende locaties.


Trefwoorden: dansgezelschap motie bunker
 
 
 

Zorgeloos wandelen voor mantelzorgers

- 18-08-2016 -

Op dinsdag 30 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert het Steunpunt Mantelzorg/ElkWelzijn een wandeling voor mantelzorgers. Wandelcoach Marian Lubbers begeleidt deze wandeltocht. Zij weet op een bijzondere manier mensen de natuur te laten beleven.
Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij Caroline van der Meulen, Steunpunt Mantelzorg/Elkwelzijn. Tel: 0345-515227 of een mail sturen naar steunpuntmantelzorg@elkwelzijn.nl.
 
 

SeniorWeb West-Betuwe houdt kennismakingsmiddag

- 18-08-2016 -

Stap voor stap aan de slag met computer, tablet en internet.
Wilt u ook meer kunnen doen met uw tablet (iPad of Samsung Galaxy Tab), computer. Ook   worden er nog vele andere cursussen gegeven die   op de website www.swwb.nl zijn te bekijken. U leert het bij SeniorWeb West-Betuwe stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van een docent en 2 assistenten, die allen   ervaren vrijwilligers zijn. Daarom zijn de lessen betaalbaar voor iedereen.   
Belangrijk zijn de cursussen: “kennismaken met de computer in Windows 10” en de “overstap naar Windows 10”.
Nieuw is de “Opfriscursus voor de iPad” van 6 lessen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die ervaring hebben met de iPad en die bij willen blijven.
Onderwerpen die aanbod komen zijn:
-werken in de cloud: foto's delen
                                                  foto's uitwisselen tussen iPad en PC
                                                  bestanden uitwisselen
-fotobewerking: werken met Apps om foto's te verbeteren en collages te maken.
-de nieuwste mogelijkheden met IOS9.

Op maandag 29 augustus is er een kennismakingsmiddag van 13.30 – 15.00 in het Elisabeth Weeshuis, Herenstraat 29, waar om 13.30 uur een presentatie wordt gegeven.
Onze lessen en cursussen beginnen vanaf maandag 12 september.
Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Ina van Soelen, tel. 06-2508 7861
(van 18.00 – 20.00 uur). E-mail: adm-clb@swwb.nl.


Trefwoorden: seniorweb west-betuwe kennismakingsmiddag
 
 

Nieuwe leden voor Milieuadviesraad Culemborg

- 09-05-2016 -

Het college van B&W van de gemeente Culemborg benoemt de heren J. Buys, M. Heerschop en B. de Jong met ingang van 4 mei 2016 tot leden van de Milieuadviesraad Culemborg. De heer T. Jansen, lid sinds 10 januari 2012, is opnieuw benoemd met terugwerkende kracht vanaf 10 januari 2016. De leden van de Milieuadviesraad worden benoemd voor een periode van 4 jaar met de mogelijkheid om voor een periode te worden herbenoemd.

De heer Buys is melkveehouder en lid van LTO-midden-Nederland. Hij combineert zijn melkveebedrijf met een kinderdagverblijf. De heer Buys brengt als agrariër kennis in over met name het buitengebied van Culemborg.
De heer Heerschop is onlangs gepensioneerd na een werkzaam leven in de halfgeleider industrie. Hij heeft veel ervaring met het besturen en adviseren in verschillende functies. De heer Heerschop is momenteel secretaris van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en brengt daardoor kennis in op het gebied van de flora en fauna in Culemborg.
De heer De Jong is werkzaam bij de gemeente Hilversum als programmamanager wonen. Hij heeft gewerkt bij de provincie Utrecht op het gebied van mobiliteit en bij de regio Rivierenland als coördinator duurzame fysieke leefomgeving. Hij brengt daardoor zowel ambtelijk/bestuurlijke ervaring in als ook inhoudelijke kennis op het gebied van het ruimtelijk domein.

De Milieuadviesraad adviseert het college van B&W gevraagd en ongevraagd over het gemeentelijke beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het Reglement op de Milieuadviesraad 2015 is de basis voor de samenwerking tussen de gemeente en de Milieuadviesraad. In het Reglement is bepaald dat de adviesraad uit zeven leden bestaat en dat benoemingen geschieden door het college van B&W. Met deze benoemingen rest er nog een vacante plaats in de Milieuadviesraad.


Trefwoorden: leden milieuadviesraad culemborg
 
 

Overige artikelen:
Learn2dance
Tweede editie Pianowandeling
Nieuwe namen voor paden en Uiterwaarden
Dansgezelschap In Motie brengt Bunker 599 tot leven
Zorgeloos wandelen voor mantelzorgers
SeniorWeb West-Betuwe houdt kennismakingsmiddag
Nieuwe leden voor Milieuadviesraad Culemborg
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft