Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Culemborg
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Culemborg > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS CULEMBORG

 [ 1 ]  - 2 >>

Gemeente klaar voor de winter

- 31-10-2014 -

Een goede gladheidbestrijding is van groot belang voor de veiligheid en begaanbaarheid van de wegen in Culemborg in de wintermaanden. Dit blijft ook het uitgangspunt voor het gladheidbestrijdingsplan 2014 – 2024 dat het college van B&W van de gemeente Culemborg op 28 oktober 2014 heeft vastgesteld.

In dit gladheidbestrijdingsplan worden afwegingen gemaakt tussen veiligheid, bereikbaarheid en de benodigde inzet van mensen en middelen. Het college van B&W heeft besloten dat er niet getornd wordt aan het kwaliteitsniveau van de gladheidbestrijding in Culemborg.

In Culemborg wordt gebruik gemaakt van de methode ‘natstrooien'. Hierbij wordt zout vermengd met een kleine hoeveelheid pekel (zout met water). Voordelen van natzout zijn onder andere dat er preventief gestrooid kan worden. Bovendien werkt natzout sneller, verwaait het nauwelijks en hecht het zich goed aan het wegoppervlak. Er hoeft daardoor minder zout gebruikt te worden, dit is kostenbesparend en beter voor het milieu.

Trefwoorden: gemeente culemborg winter
 
 

Volgende stap in formatie

- 31-10-2014 -

De vorming van een nieuwe coalitie in Culemborg is weer een stap dichterbij gekomen. De fracties van VVD, D66, GroenLinks en PvdA hebben de gesprekken over de inhoud gisteravond met succes afgerond. De uitkomsten worden nu geconcretiseerd in teksten voor het coalitieakkoord. Daarvoor is een aantal vervolggesprekken gepland.

De fracties hebben bekend gemaakt wie hun wethouderskandidaat is.
Ĩ VVD: Huub van Oorschot
Ĩ D66: Collin Stolwijk
Ĩ GroenLinks: Joost Reus
Ĩ PvdA: Fouad Sidali
Afspraken over de verdeling van de beschikbare uren per wethouder en over de portefeuilleverdeling moeten nog gemaakt worden.

De vier fracties zijn op 8 oktober 2014 onder leiding van formateur Peter van der Veer gestart met de formatie om te komen tot een nieuwe coalitie in Culemborg.


Trefwoorden: stap formatie culemborg
 
 

SVT en Kleurrijk Wonen samen verder

- 31-10-2014 -

Donderdag 30 oktoer hebben de directeur-bestuurders van SVT Wonen+ (Frank Jasper) en KleurrijkWonen (Jaap van Dam en Tjapko van Dalen) de notariële akte voor de fusie van beide organisaties ondertekend. Vanaf 1 november gaan SVT Wonen+ (Tiel) en KleurrijkWonen (Deil) samen verder als nieuwe organisatie onder de naam KleurrijkWonen. De directie bestaat uit Jaap van Dam en Tjapko van Dalen.

“Samen staan we sterker als het gaat om efficiency, innovatie en slagkracht. Het nieuwe KleurrijkWonen wil - vanuit een sterke lokale en regionale verbondenheid - blijven zorgen voor betaalbaar en prettig wonen in de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Giessenlanden, Leerdam, Lingewaal en Tiel”, aldus de directie.

Begin november ontvangen huurders, stakeholders en leveranciers een brief met informatie. Vanuit de vestigingen in Culemborg, Deil, Leerdam en Tiel blijft het nieuwe KleurrijkWonen haar klanten en relaties van dienst.Trefwoorden: svt kleurrijk wonen
 
 

Project Voorleescorso zoekt vrijwilligers


ElkWelzijn start in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland met het project Voorleescorso. ElkWelzijn is voor het Voorleescorso op zoek naar 15 vrijwilligers, die bij gezinnen willen voorlezen.
Gedurende 20 weken leest een vrijwilliger wekelijks voor in het gezin, met als doel dat het voorlezen in een gezin een vast ritueel wordt. Met het project wennen kinderen en hun ouders aan boeken, lezen en verhalen. De taalontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd en het plezier van lezen en voorlezen wordt zichtbaar. Daarnaast stimuleert het ook de concentratie en fantasie van kinderen en helpt het ze de wereld om hen heen beter te begrijpen. Ook kan voorlezen een goede manier zijn om bepaalde emoties of problemen als pesten bespreekbaar te maken.
Heeft u interesse om als vrijwilliger voor te lezen bij gezinnen en herkent u zich in de volgende omschrijving: affiniteit met voorlezen, betrouwbaar, flexibel en interesse in andere culturen? Meldt u dan aan als vrijwilliger voor het

Voorleescorso.
Vrijwilligers moeten ouder zijn dan 18 jaar en zich gemiddeld één keer per week beschikbaar stellen gedurende de periode januari t/m mei 2015. ElkWelzijn biedt samen met Bibliotheek Rivierenland de vrijwilligers vooraf een training “Interactief voorlezen” en geeft tips over de omgang in deze gezinnen. Bibliotheek Rivierenland organiseert tevens ontmoetingsmomenten in de bibliotheek gedurende het project. Er zal een verklaring omtrent het gedrag worden aangevraagd voor iedere geselecteerde vrijwilliger.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinatoren   Ahmed Ben Saddik,    0345 – 515227, abensaddik@elkwelzijn.nl of Mathijs Zwinkels, 0345-515227, mzwinkels@elkwelzijn.nl.


Trefwoorden: project voorleescorso vrijwilligers
 
 

Eerste kinderzwerfboekstations geopend in Culemborg

- 30-10-2014 -

Sinds 28 oktober is Culemborg twee Kinderzwerfboekstations rijker! OBS de Kaardebol en Willemien Eetwaar hebben een sinds kort een eigen Kinderzwerfboekstation. Hier kunnen kinderen kinderzwerfboeken vinden en brengen.
Met al meer dan 250 Kinderzwerfboekstations in Nederland en al een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Kinderzwerfboek stimuleert lezen.
Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven.

In Nederland zijn er meer dan 250 Kinderzwerfboekstation. Hier kunnen kinderen hun boeken brengen en omtoveren tot een kinderzwerfboek (middels de zwerfsticker voor voorop het boek), ook kunnen kinderen er kinderzwerfboeken vinden. Op www.kinderzwerfboek.nl zie je waar alle Kinderzwerfboekstations te vinden zijn.
OBS de Kaardebol heeft sinds kort een eigen Kinderzwerfboekstation. De zwerfboeken hebben tot doel om het thuis lezen te stimuleren. Elke dag een kwartiertje lezen uit een leuk en spannend boek maakt voor de ontwikkeling van een kind al een groot verschil.

Trefwoorden: kinderzwerfboekstations culemborg markt
 
 

Jos van Raaij wint de Stuwcompetitie 2014

- 27-10-2014 -

Op zondag 26 oktober organiseerde de Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging de vijfde en laatste wedstrijd van de Stuwcompetitie. Deze wedstrijd werd in de Lek boven de Stuw in Hagestein gehouden. Bij de loting hadden zich 13 deelnemers aangemeld, iedereen had vis gevangen en er werd 42.050 gram uit het water gehaald.
Aangezien de Lek licht stroomde werd er goed met de feeder   (grote) voorn gevangen, met de vaste hengel zijn enkele grondels gevangen. Als eerste eindigde Leo Zwamborn   met 6.640 gram, tweede werd Wout Janssen met 6400 gram en op de derde plaats eindigde Martijn Schoots met 5650 gram.
Daar deze competitie nu een einde heeft genomen kunnen de definitieve winnaars opgemaakt worden. Eerste werd Jos van Raaij met slechts 6 punten en een gevangen gewicht van 28.670 gram, tweede werd Leo van den Bosch met 17 punten en een gevangen gewicht van 9.160 gram op de derde plaats eindigde Harry Verrips met 19 punten en een gevangen gewicht van 8.750 gram. Aan deze competitie deden 21 deelnemers mee die in totaal 133.455 gram   vis hadden gevangen. Van de vijf wedstrijden wordt de hoogste punten van 1 wedstrijd in mindering gebracht. Voor het Koningsvissersschap tellen alle punten van de 5 wedstrijden.
De eerstvolgende wedstrijd wordt op zondag 16 november in de Jachthaven   in Culemborg gehouden. De loting vindt plaats om 07.45 uur op het parkeerterrein bij de Jachthaven, er wordt van 08.30 tot 11.00 uur gevist.
Na afloop van de wedstrijd wordt er bij restaurant “Op de Haven” gezamenlijk Erwtensoep gegeten, ter afsluiting van het Visseizoen 2014.
Op dinsdag 25 november worden de jaarlijkse prijzen en bekers uitgereikt. De avond wordt gehouden in de kantine van Gispens Tafeltennisgebouw aan de Pinksterbloem. De aanvang is om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open.


Trefwoorden: culemborg stuwcompetitie 2014
 
 

Zonnebloem bezoekt optreden Waardenburgs Visserskoor

- 27-10-2014 -

Ruim zeventig gasten en vrijwilligers van de afdeling Culemborg van de Zonnebloem hebben genoten van een concert van het   Waardenburgs Visserskoor in zalencentrum Torenzicht in Lienden.
De 30 leden van dit visserskoor vinden het leuk om in het hele land op te treden.
Er werden veel liedjes gezongen, waaronder “Het lied van de zee” en “de Zuiderzeebalade”, waar heel veel mensen nog goede herinneringen aan hebben en uit volle borst meezongen.
In de pauze werd een hapje en drankje geserveerd en kon men lootjes kopen voor de loterij die gelijk plaatsvond. Na de pauze ging het weer door met vele bekende liedjes.
De voorstelling was een initiatief van het regiobestuur van de Zonnebloem en kan een groot succes worden genoemd. Alle bezoekers uit Culemborg waren in elk geval erg enthousiast over hun middagje uit.


Trefwoorden: zonnebloem waardenburgs visserskoor
 
 

Swingen op Goud van Oud

- 24-10-2014 -

Wanneer u muzikaal terug in de tijd wilt, is er voor de echte liefhebbers uit de hele regio in en rond Culemborg zaterdagavond 8 november weer een echte Back to the Sixties/Seventies avond in Culemborg. Men kan dan non-stop swingen op Gouwe Ouwe hits van weleer. Deze   populaire goud van oud avond wordt muzikaal ondersteunt
door de Haagse sixties/seventies band De Brilloos met topzanger Fred de Wilde.
De avond is in het Party Centrum ‘De Lantaarn' aan de Grote Kerkstraat. De aanvang is 20.30 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop € 10,--p.p. Kaarten aan de zaal   € 12,50 p.p. Voorverkoop kaarten   bij Primera, Markt 44, en bij Partycentrum de Lantaarn, en tel. of sms bij Piet van Oort tel. 06.55.525.529 Kaarten per e-mail
bestellen kan ook op: info@sixtiesculemborg.nl
website: www.sixtiesculemborg.nl

Trefwoorden: swingen goud oud
 
 

Overige artikelen:
Gemeente klaar voor de winter
Volgende stap in formatie
SVT en Kleurrijk Wonen samen verder
Project Voorleescorso zoekt vrijwilligers
Eerste kinderzwerfboekstations geopend in Culemborg
Jos van Raaij wint de Stuwcompetitie 2014
Zonnebloem bezoekt optreden Waardenburgs Visserskoor
Swingen op Goud van Oud
Workshop ’Portretschilderen’

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Culemborg:


-
-
-

 

 © WIPEsoft