Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

 

Ouder-kindles bij Judo Vianen

- 14-04-2014 -

Afgelopen donderdag was er in de dojo van SC Helsdingen weer een themaweek bij Judo Vianen. Binnen het seizoen zijn er diverse weken waar een thema centraal staat. Dit keer was het de relatie kind en ouder waarbij de judoka's een ouder van 18 jaar of ouder naar de judoles moesten meenemen die in de les hun judomaatje zou zijn. De volwassene mag een vader, moeder, broer, opa enz. zijn. Afgelopen donderdag was het weer een volle bak en werd er volop geoefend en gestoeid. Ook bij de ouders kwamen de nodige zweetdruppels vrij. De vaak meegenomen vader of moeder moesten ook ervaren hoe het is om te vallen , rollen en om in een houdgreep genomen te worden. Hoewel de ouders geen judopak aan hadden, dat uiteraard het beoefenen van het judo optimaal maakt, maakte dat voor het nodige spelplezier niet uit. Aan het   eind van de voor velen toch wel intensieve les werd er nog een groepsfoto genomen en kon ieder weer naar huis . Voorlopig weer een jaartje wachten.


Trefwoorden: ouder-kindles judo vianen
 
 
 

Programma Koningsdag

- 09-04-2014 -

05.00 – 07.00 uur: Opbouw Reigermarkt
*Ingang van de Reigermarkt bevindt tussen de Jumbo en Ena (Griekse Restaurant). Iedereen, die op de Reigermarkt wil staan moet zich daar melden. Op onze website vindt u het reglement waarin de spelregels staan.
Als u lid bent van de Oranjevereniging mag u gratis op de Reigermarkt staan. Niet-leden betalen op de dag zelf € 7,50.
08.00 – 16.00 uur: Reigermarkt
09.00 uur: Uithangen vlag Gemeentehuis samen met Kilian Verheij (ontwerper logo).
09.30 uur: Start Kinderplein (Kerkplein)
* De volgende activiteiten zullen daar plaatsvinden:
• Imkerij Zoemzoem:
Honing tappen, honinggraatkaarsjes maken, dierenhotel.
• Creabeez:
Koninklijke knutsels creλren
• Natasja's Haarmode:
Kindertatoos zetten tussen 10.00 - 12.00 uur
• Royal High tea:
Je eigen theezakje samenstellen en koekjes bakken.
• Schminken: door Doris Hoefman
• Mandarijnen versieren: door Arda Cassee
• Dancing4all:
Workshop Dans, vanaf 11.30 tot 12.30 uur
• Voorlezen kinderverhaal van 12.30 tot 12.45 uur
• Romee Kortenoever:
Ponyrijden en jezelf laten fotograferen met de pony bij de Buitenlandpoort voor het Goede Doel.


09.45 – 16.00 uur Voorstraat Noord (Lekpoort tot aan het Gemeentehuis)
• 09.45 uur Kinderkoor Shai
• 10.15 – 10.45 uur Dancing4all
• 10.45 – 11.15 uur Viaansch Mannenkoor
• 11.15 uur prijsuitreiking kinderfietsen Amaliastein
• 11.30 – 12.00 uur Aubade
• 12.00 – 12.30 uur Optreden Sylvia's Jazz
• 12.45 – 16.00 uur Live muziek van diverse bandjes
• **SpinningMarathon voor een Viaans goed doel.
Het goede doel zal dit jaar het Hospice te Vianen zijn.**
10.00 – 22.00 uur Nostalgische Kermis tot 10 jaar (Parkeerterrein Kerkstraat)
• Kinder Zweefmolen 1954
• Minicarbaan uit de jaren 70
• Kop van Jut 1964
• Popcorn, Suikerspinkraam, Grootmoeders gebakskraam
• Touwtje trekken, Blik gooien
• Eendjes hengelen
• Ponyrijden
• En nog veel meer…
De kermis is open:
vrijdag 25 april van 15.00 tot 22.00 uur, zaterdag 26 april van 10.00 tot 22.00 uur en zondag 27 april van 12.00   tot 18.00 uur.
12.00 – 16.00 uur de activiteiten bij de A2-Brug
• Combattraining o.l.v. Bob Hagg
• Beklimmen van de Brug, vanaf 12 jaar(€ 5,-p.p.)
• DJ Lyon van Buren zorgt voor live dancemuziek
• Demonstraties Paragliden
15.00 – 16.00 uur Hof van Batenstein (Prieel in de tuin)
• 15.00 - 15.30 uur optreden Hallelujah
• 15.30 - 16.00 uur optreden Kinderkoor Shai

Op Koningsdag zal er een gratis bus rijden tussen de Voorstraat /de A2-Brug / Amaliastein.
Bij de horecagelegenheden zijn gezellige terrassen en de volgende cafιs hebben livemuziek: Rooie Reiger vanaf 13.30 tot 22.00 uur, 't Fust vanaf 16.00 tot…uur, Shamrock vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Tevens heeft Shamrock feestelijke activiteiten de dag en nacht ervoor tot 01.00 uur.
Op Koningsdag zijn vele winkels op de Voorstraat geopend.

Aanvang Oranjeconcert in de Grote kerk: 19.30 deur open en begin van het voorprogramma   afwisselend muziek van Excelsior het zingen van bekende Vaderlandse liederen. 20.00 uur aanvang concert. In totaal doen er 240 medewerkers aan mee en wordt het muzikaal vuurwerk met een zeer gevarieerd feestelijk programma   met vele bekende songs uit opera, film en musical wereld.   De toegang is gratis, maar wel met   toegangskaart die vanaf 15 april bij het Stedelijk Museum   in de Voorstraat is te verkrijgen. Per persoon twee kaarten   en om het concert een nog feestelijker karakter te geven wordt er van het publiek verwacht dat er duidelijk en zichtbaar Oranje en/of Rood-Wit-Blauw gedragen wordt. Zonder kaart en decoratie geen toegang!   


Trefwoorden: programma koningsdag vianen
 
 
 
 
 

Met wat jij niet meer nodig hebt, kun je levens redden

- 19-03-2014 -

Kinderkleding, schoenen, simpel keukengerei, potten, pannen, maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als oude   mobiele telefoons, brillen, schoolspullen, gereedschap en klein huishoudelijk materiaal?.. Waarschijnlijk gooit u het weg als u het niet meer nodig heeft, maar als de spullen toch nog goed zijn of slechts overbodig voor u geworden, kunt u er andere mensen in deze wereld enorm mee helpen!! Gezinnen in de Filipijnen bijvoorbeeld, die na een lange dag hard werken 1 tot 2 euro hebben verdiend, of kinderen die op deze wereld niet meer hebben dan een enkel broertje of zusje waar zij wel voor moeten zorgen! Een enorm zwaar en bijna uitzichtloos leven.
De organisatie HELPusNOW heeft als eerste hulpverleningsorganisatie de handschoen in de Filipijnen opgepakt en zette na de natuurrampen in het land, met name in de thuisbasis van deze organisatie Leyte,Samar en in Mindanao, hulpacties op touw om de allerarmsten bij te staan. HELPusNOW richt zich met eigen -vooral Nederlandse- mensen ter plaatse, nadrukkelijk op de aller, allerarmsten, de straatkindertjes, meisjes en vrouwen en ambachtslui om ze een betere toekomst te geven om ze uit de armoede en de kinderen uit de klauwen van de kinderprostitutie te houden.

Vul een doos
Wij, als inwoners van de westerse wereld, schatrijk vergeleken bij de meeste mensen in landen als de Filipijnen, kunnen een positief steentje bijdragen aan de ellende waarin de armsten in de Filipijnen verkeren. Hoe? Dat kan persoonlijk, maar ook met een hele vereniging, voetbalclub, straat, buurtvereniging, bedrijf, school of wat ook!
Vraag HELPusNOW om toelevering van een speciale sterke supergrote HELPusNOW doos van l70xh55xb45c/m en vul deze met alles wat u maar over hebt of wilt schenken. De doos wordt   vervolgens bij u opgehaald en verzonden naar de Filipijnen, waar eigen mensen van de organisatie klaar staan om deze te verspreiden onder gezinnen en kinderen die het nodig hebben. De enige bijdrage die u heeft is € 50 verzendkosten voor de doos.
Wilt u een speciaal kind of gezin bijstaan met uw overbodig geworden spulletjes? Neem dan contact op met HELPusNOW.   De organisatie HELPusNOW zorgt er dan voor dat dit daadwerkelijk gebeurt. Er verdwijnt niets in verkeerde zakken, alles wordt geregistreerd, gefotografeerd en voor afgifte vastgelegd. HELPusNOW maakt dat vervolgens voor u controleerbaar!! Dat geldt overigens niet alleen voor de goederen die u schenkt, maar ook voor financiλle donaties.

Giften
HELPusNOW is voorstander van hulp ter plekke volgens strak, individueel gebonden hulp. HELPusNOW wil onder geen voorwaarde dat kinderen ter adoptie worden afgestaan. Voor de organisatie is hulp ter plekke, de enige manier om zaken kordaat te regelen en te voorkomen dat er ook maar ιιn cent aan de strijkstok blijft hangen. Daarom ook, wordt er absoluut niet met projecten, maar met individuele hulp gewerkt.   Projecten ?aldus HELPusNOW- moeten over veel te veel schijven worden geregeld en juist dan verdwijnt er geld wat voor de allerarmsten was bedoeld. Behalve een doos vol met gebruiksvoorwerpen is het ook mogelijk om geld te doneren. Ook dat kunt u bestemmen voor algemene hulpverlening of een bepaald kind of gezin. Omdat HELPusNOW mensen ter plekke heeft en zij daardoor niet alleen het gebied maar ook de families en de kinderen kennen, weten zij wie wat nodig heeft en kunnen zij er ook op toezien dat uw goederen of geld op de juiste plaats aankomt.
Samen kunnen we er blijvend iets moois van maken. Dat is de leus van HELPusNOW, waarvan de medewerkers zich van hart tot hart inzetten in een stukje Aziλ waarin een groot percentage van de gezinnen en (wees)kinderen in bittere armoede moeten zien te overleven.
Wilt u meer weten over de organisatie, een doos vullen of   een kind of gezin financieel ondersteunen?, kijk dan op www.helpusnow.nl of bel: 068-1521760.

Trefwoorden: helpusnow actie kinderen
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
• Ouder-kindles bij Judo Vianen
• Programma Koningsdag
• Met wat jij niet meer nodig hebt, kun je levens redden

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft