Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Ontmoeting met Nadjezjda en Halina

- 23-07-2014 -

In het kader van de expositie ‘Beeldschoon' in het Stedelijk Museum Vianen zijn de exposanten Nadjezjda van Ittersum en Halina Zalewska op zondag 27 juli van 14.00-16.00 u aanwezig voor een ‘Meet & Greet'. Daarin geven zij rondleidingen met uitgebreide uitleg over hun geëxposeerde tekeningen, grafieken, assemblages, installaties en keramische beelden en alle technieken die daaraan ten grondslag liggen. Een ideale gelegenheid dus om beide kunstenaars persoonlijk te leren kennen. U bent van harte welkom aan de Voorstraat 97. Het museum is vanaf 12.00 uur geopend. Toegang € 3,00; museumkaart gratis.


Trefwoorden: ontmoeting nadjezjda halina
 
 

Gemeenten Lekstroom stellen Basisovereenkomst AWBZ/Wmo vast

- 23-07-2014 -

De colleges van de Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Vianen, Lopik, IJsselstein) hebben de   basisovereenkomst AWBZ/Wmo vastgesteld. Hierin   wordt geregeld op welke wijze gemeenten en zorgaanbieders het aanbestedingsproces doorlopen.
  
Samenwerken aan zorg
De overeenkomst is in samenspraak met de zorgaanbieders ontwikkeld.   Na vaststelling volgt ondertekening door ruim 130 zorgaanbieders. Daarmee geven zorgaanbieders aan dat zij zich samen met de gemeenten in willen zetten om de zorg voor de huidige cliënten AWBZ te kunnen garanderen en een passend aanbod te bieden voor nieuwe cliënten vanaf 1 januari.

Deelovereenkomsten
De volgende stap is het uitwerken van deelovereenkomsten met zorgaanbieders. Dan wordt specifiek afgesproken welke prestaties worden geleverd, tegen welke kosten en hoe we dat gaan controleren.   
Nieuwe taken
Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het ondersteunen van inwoners, die momenteel gebruikmaken van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf in de AWBZ. De Lekstroomgemeenten werken samen aan de inkoop van deze nieuwe Wmo-taken.   Dat gebeurt in gesprekken waaraan een selectie van aanbieders deelneemt. Aanbieders die niet deelnemen aan de fysieke overlegtafels kunnen hun input leveren via de website www.houten.nl/ondernemers/aanbestedingen. Ook is hier meer informatie te vinden over het proces van bestuurlijk aanbesteden AWBZ/Wmo.


Trefwoorden: gemeenten lekstroom basisovereenkomst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Ontmoeting met Nadjezjda en Halina
Gemeenten Lekstroom stellen Basisovereenkomst AWBZ/Wmo vast

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft