Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Spel Levenskunst voor mantelzorgers

- 30-01-2015 -

Het Steunpunt Mantelzorg Vianen gaat op donderdag 12 februari a.s. het spel Levenskunst weer spelen met de mantelzorgers. Dit spel wordt gespeeld in kleine groepjes en kan inzicht geven in de vragen waar mantelzorgers mee te maken hebben. Het begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Locatie: Huiskamer van de Donjon, Donjon 1 in Vianen. Om de groepen klein te houden, is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden. Dat kan bij Carolien Sterk, coördinator Steunpunt Mantelzorg Vianen, via telefoonnummer 0347-374097 of per e-mail c.sterk@welzijnvianen.nl


Trefwoorden: spel levenskunst mantelzorgers
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 22-01-2015 -

Op maandag 2 februari staan de deuren van het Alzheimercafé weer open om u te ontvangen. U bent natuurlijk weer van harte welkom.
We gaan het op deze avond hebben over “Goede voeding”. Wat heeft dat te maken met dementie. Wat hebben onderzoeken over voeding en dementie aangetoond? Heeft goede voeding invloed op de ontwikkeling van dementie? Waar kun je aan denken om, ondanks de dementie, toch goede voeding te nuttigen, ook als eten moeilijker wordt. Gastspreker is Freek Gillissen, onderzoeker bij Alzheimercentrum van het VU-medisch centrum.

Nadat "kroegbaas" Debby van Rhijn hem heeft geïnterviewd en na de koffie is er weer ruim de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Het Alzheimer Café is DE plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook zij die zorg bieden aan dementerenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heren ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden worden gehouden in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1 te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.


Trefwoorden: alzheimer café vianen
 
 

Op zoek naar bijzondere objecten

- 19-01-2015 -

Voor een speciale tentoonstelling met betrekking tot het 70-jarig bevrijdingsjubileum in 2015, zijn het Stedelijk Museum Vianen en de Stichting Kunst en Cultuur van de Grote Kerk op zoek naar bijzondere objecten die verhalen over Everdingen, Hagestein, Vianen en Zijderveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Te denken valt aan foto's, officiële documenten en legerspullen, maar ook aan alledaagse voorwerpen waar een verrassend verhaal aan kleeft. De organisatoren zouden bovendien graag in contact komen met inwoners die zich het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog zelf nog herinneren, of pakkende familieanekdotes uit deze periode koesteren. Heeft u de beschikking over dergelijke voorwerpen en/of kennis, en deelt u deze graag met een breed bezoekerspubliek? Neem dan contact op met Klaas de Zwaan: klaasdezwaan@hotmail.com

Trefwoorden: zoek bijzondere objecten
 
 

Kennismaken met muziek

- 13-01-2015 -

Hoeveel snaren heeft een gitaar? Wat is het kleinste instrument in het orkest? Wat is het verschil tussen een toon en een noot? Op deze en nog veel meer vragen krijgen je een antwoord in de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) die na de voorjaarsvakantie weer van start gaat bij de Muziekschool Vianen. Ook ga je zelf muziek maken: je krijgt een blokfluit in bruikleen waarop je thuis kunt spelen, maar je gaat ook geluid proberen te krijgen uit een dwarsfluit, strijken op een viool, en toeteren, blazen en tokkelen op andere instrumenten. Je gaat ook noten leren lezen, zingen, en trommelen. Aan het einde van de cursus is een presentatie met gastoptredens van leerlingen van de muziekschool en wie weet… kun je zelf ook wel een spetterend concertje geven! Je kunt je nu al aanmelden voor de cursus, die van start gaat vanaf dinsdag 3 maart. De cursus is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 3 t/m 5 van de basisschool en wordt gegeven in het Oosterlicht College. Je kunt de muzieklessen volgen op dinsdagen van 16:15 tot 16:55, in totaal zijn er 15 lessen. Docente is Marilou Krouwel, zij is niet alleen docente AMV, maar verzorgt ook de dwarsfluitlessen bij de Muziekschool Vianen. Voor info en aanmelden kunt u met haar contact opnemen via 0347-351168 of m.krouwel@casema.nl. Na de cursus kunnen de kinderen die dat willen verder gaan met muzieklessen op een muziekinstrument naar keuze bij de Muziekschool Vianen, de cursus geeft hun een goede muzikale basis. Naast cursussen en muzieklessen aan kinderen, verzorgt de Muziekschool Vianen ook lessen voor volwassenen. Men kan wekelijks les volgen, maar ook via de zogenaamde knipkaart. Meer informatie vindt u via www.muziekschoolvianen.nl of telefonisch bij coördinator Adriaan Dropsie: 06-48196434.

Trefwoorden: kennismaken met muziek
 
 

Inloopspreekuren tablets

- 06-01-2015 -

Als vervolg op de bestaande workshops voor de IPad   en Androidsystemen organiseert de Stichting Welzijn Vianen voor oud-cursisten en overige belangstellenden inloopspreekuren.
Bij ieder spreekuur zijn minstens twee vrijwilligers aanwezig.
Vooraf aanmelden is niet nodig en voor iedere bezoeker is maximaal 30 minuten hulp ter beschikking. Soms moet u even wachten.
De spreekuren zijn niet geschikt voor de echte beginners; daar zijn de workshops voor. Voor de eerste proefperiode is het spreekuur gratis.
Deelnemers nemen hun eigen tablet mee.
Data:
Android:
maandagochtend 2 en 9 februari tussen 10.00 en 12.00 uur
IPad:      
donderdagavond 29 januari en 5 februari tussen 19.00 en 21.00 uur
Locatie:
leslokaal Leercentrum SWV, Hof van Batenstein (naast huisartsenpraktijk)


Trefwoorden: inloopspreekuren tablets vianen
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Spel Levenskunst voor mantelzorgers
Alzheimer Café Vianen
Op zoek naar bijzondere objecten
Kennismaken met muziek
Inloopspreekuren tablets

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft