Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Oudercafé in de Bibliotheek

- 26-02-2015 -

Alle ouders van baby's en peuters in Vianen zijn met hun kleintjes weer welkom bij het Oudercafé op dinsdag 10 maart van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Vianen.
Dit keer is het thema ‘Verdriet bij jonge kinderen', met als gast Wiesje Eppink,   jeugdverpleegkundige bij het Rivas.
Ook kinderen krijgen te maken met rouw en verlies en eigenlijk wil je ze daarvoor beschermen. Een opa of oma gaat dood, een vriendje gaat verhuizen, een huisdier dat dood gaat, de scheiding van je ouders, maar ook een verhuizing.
Toch is het goed om ze bij verdrietige dingen te betrekken, ze leren dan ook dat rouw en verlies ook in hun leven kan voorkomen. Als kinderen zien en voelen dat ouders verdrietig zijn, willen ze de ouders daarvoor ook beschermen. Maar het is belangrijk dat ook kindjes zich kunnen uiten als er verdriet is.

Het oudercafé van Vianen, wordt georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel en het CJG. Het biedt ouders van baby's en peuters de gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Het oudercafé wordt elke tweede dinsdag van de maand gehouden. Elke bijeenkomst heeft een thema en daarvoor is een deskundige aanwezig als speciale gast.
Gedurende het Oudercafé worden de aanwezige baby's en peuters opgevangen met boeiende voorleesverhalen.

De koffie en thee zijn, net als de bijeenkomst, gratis.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nlTrefwoorden: oudercafé bibliotheek vianen
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 26-02-2015 -

Op maandag 2 maart opent het Alzheimercafé de deuren voor iedereen die meer wil weten over de gevolgen van de hervormingen in de zorg voor mensen met dementie. U bent natuurlijk weer van harte welkom.
De regering heeft een aantal grote veranderingen doorgevoerd in de gezondheidszorg. Dat heeft ook betrekking op mensen met dementie. Zo lang mogelijk thuis wonen, is hierbij het uitgangspunt van de regering. Alleen als je echt niet meer thuis kunt wonen dan kun je terecht in een verzorgings- of verpleeghuis. Ook de WMO is per 1 januari 2015 flink veranderd. Vanavond komt een gemeentefunctionaris ons vertellen wat dit voor u en ons kan betekenen. Kroegbaas en gespreksleidster Debby van Rijn interviewt onze gast en na de pauze krijgt u de gelegenheid vragen te stellen.

Het Alzheimer Café is DE plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook zij die zorg bieden aan dementerenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heren ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden worden gehouden in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1 te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.


Trefwoorden: alzheimer café vianen
 
 

Viering Internationale Vrouwendag Vianen


Het Oosterlicht College, Via Vrouw en de Multiculturele Raad Vianen (MRV) organiseren op 8 maart weer samen de Internationale Vrouwendag in Vianen. Internationale Vrouwendag bestaat sinds 1910 en wordt in Nederland sinds 1978 erkend als feestdag. Destijds streden vrouwen voor het algemeen kiesrecht en daarna zetten zij zich in voor vrede en de rechten en het geluk van hun kinderen. Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd gevierd op 8 maart.

Van een vrouw in de huidige hectische samenleving wordt veel verwacht. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor het volgende thema: Vrouw in Balans. Een vrouw in balans is mooier, interessanter, leuker voor anderen en heeft veel veerkracht! Waardoor we nog meer schitteren in alles wat we doen…

Het belooft een gezellige middag te worden met veel inspiratie en mooie momenten. Een modeshow, muziek en dans, lekker eten, voor de liefhebbers iets creatiefs en een panelgesprek onder leiding van Maaike Timmerman van Wakker Nederland (WNL).

Vrouwen van alle culturen en leeftijden zijn van harte welkom voor een middag vol ontspanning en gezelligheid.

Datum: Zondag 8 maart 2015
Tijd: van 14.00 - 17.00 uur.
Plaats:    De Prenter
Adres:    Grote Geusplein 1, Vianen (tegenover de Aldi)   
Toegang: Gratis,
Tip: Neem iets lekkers mee (hartig of zoet) voor ons Tapasbuffet

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
Via Vrouw 06 – 459 367 58

Trefwoorden: internationale vrouwendag vianen
 
 

CDA deelt complimentje uit

- 26-02-2015 -

Het is 1 maart weer Nationale Complimentendag in Nederland. Traditioneel grijpt CDA Vianen deze dag aan om een compliment te geven aan een lokale vrijwilligersorganisatie. Dit jaar gaan de complimenten naar het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting SchuldHulpMaatje Vianen.

De doelstelling van de Stichting is om personen te ondersteunen bij financiële problemen. Deze ondersteuning richt zich vooral op het voorkomen van schulden, het ondersteunen bij schulden en het verrichten van nazorg. Dit gebeurt door het inzetten van zogenaamde SchuldHulpMaatjes. Een SchuldHulpMaatje is iemand die sociale en praktische ondersteuning biedt bij het op orde brengen van de financiële administratie, bij het budgetteren, het maken van een aflossingsplan etc. Het gaat hier om een persoonlijk contact voor zolang de hulpvraag duurt. De stichting is in 2014 opgericht. Op dit moment zijn al 14 gecertificeerde SchuldHulpMaatjes actief. Meer informatie kunt u vinden
op: http://www.shmvianen.nl/.

Op 30 maart tijdens een intervisiebijeenkomst in de Korte inloop nemen bestuur en vrijwilligers van Stichting Vianen Helpt Bij Schulden de complimenten in ontvangst van de fractie van CDA Vianen. CDA Vianen zal de circa 25 vrijwilligers dan ook trakteren op taart. Tijdens deze intervisiebijeenkomst krijgen ook 3 nieuwe SchuldHulpMaatjes hun certificaat uitgereikt door wethouder Marcel Verweij.

Trefwoorden: cda schuldhulpverlening maatje
 
 

Minder uitkering

- 26-02-2015 -

Wanneer iemand zijn woning deelt met meerdere volwassenen, wordt de bijstandsuitkering daarop aangepast. Dat stelt de nieuwe kostendelersnorm die vanaf 1 juli 2015 ingaat. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder een huishouden delen, hoe lager de uitkering. De gedachte van de wetgever hierachter is dat men de woonkosten met elkaar kan delen. Vanaf februari 2015 onderzoekt Werk en Inkomen Lekstroom de uitkeringssituatie van ongeveer 500 klanten die met meerdere volwassenen een woning delen. Zij krijgen onder andere een huisbezoek en een uitnodiging voor een gesprek.

Op wie is de kostendelersnorm van toepassing?
Ongeveer 500 klanten van WIL hebben een huishouden met meerdere volwassenen. Dit zijn bijvoorbeeld gezinnen met inwonende volwassen kinderen. Er kan ook een inwonende (groot)ouder, broer of zus aanwezig zijn. Of de aanhang van de volwassen zoon of dochter. Voor de kostendelersnorm maakt het niet uit of men getrouwd of familie van elkaar is. Niet alle volwassenen tellen mee. Jongeren tot 21 jaar, studenten, kamerhuurders en kostgangers tellen niet mee voor de kostendelersnorm. Huisbezoek onderdeel van het onderzoek Van februari tot juni onderzoekt WIL op wie de kostendelersnorm van toepassing is. Bijstandsgerechtigden die met meerdere volwassenen een huis delen kunnen onder andere een huisbezoek verwachten en worden uitgenodigd voor een gesprek. Daarbij kijkt WIL naar de feitelijke woon-, leef- en financiële situatie van de klant. Hiermee bereidt WIL zich voor op de wetswijziging per 1 juli 2015.

Trefwoorden: minder uitkering vianen
 
 

Koffie-inloop mantelzorgers

- 26-02-2015 -

Mantelzorgers zijn op donderdag 12 maart van harte welkom tijdens de koffie-inloop¬middag van het Steunpunt Mantelzorg Vianen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een ontspannen gesprek kunnen mantelzorgers ervaringen uitwisselen. De koffie-inloopmiddag vindt plaats in de huiskamer van de Donjon en is van 14:00 uur tot 15:30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolien Sterk, coördinator Steunpunt Mantelzorg Vianen, telefoon 0347-374097 of per e-mail c.sterk@welzijnvianen.nl


Trefwoorden: koffie-inloop mantelzorgers
 
 

Tabletcafé in de Bibliotheek

- 17-02-2015 -

Voor iedereen die een tablet, iPad of smartphone heeft en daar graag meer over wil leren, organiseert de Bibliotheek Vianen samen met de Stichting Welzijn Vianen elke twee weken op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een tabletcafé.

Het tabletcafé is een plaats waar bezoekers vrij kunnen aanschuiven en samen met anderen basisvaardigheden kunnen leren en waar gevorderden meer uit hun apparaat kunnen halen.
Deskundigen beantwoorden op deze ochtend vragen van bezoekers en geven tips over nieuwe Apps en andere handigheden. Deze experts zijn verbonden aan de Stichting Welzijn Vianen of aan de Bibliotheek Lek & IJssel.

Voorafgaand aan het tabletcafé is er een informatie-ochtend in de Bibliotheek op donderdag 19 maart om 11.00 uur. Tijdens deze ochtend vertellen de organisatoren wat de bezoekers kunnen verwachten. En graag willen zij ook horen welke vragen er leven bij de deelnemers. Deze informatie-ochtend duurt tot 12 uur.

Bent u in bezit van een tablet, iPad, smartphone of e-reader en wilt u daar graag meer van weten, dan bent u van harte welkom tijdens het eerste tabletcafé.
Neem uw eigen apparaat (tablet of smartphone) mee. In de Bibliotheek is stroomvoorziening en wifi, maar het is handig om ervoor te zorgen dat uw apparaat is opgeladen.
Het tabletcafé start op donderdag 26 maart om 10.00 uur en vindt iedere veertien dagen plaats. Vooraf aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.


Trefwoorden: tabletcafé bibliotheek vianen
 
 

Spel Levenskunst voor mantelzorgers

- 30-01-2015 -

Het Steunpunt Mantelzorg Vianen gaat op donderdag 12 februari a.s. het spel Levenskunst weer spelen met de mantelzorgers. Dit spel wordt gespeeld in kleine groepjes en kan inzicht geven in de vragen waar mantelzorgers mee te maken hebben. Het begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Locatie: Huiskamer van de Donjon, Donjon 1 in Vianen. Om de groepen klein te houden, is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden. Dat kan bij Carolien Sterk, coördinator Steunpunt Mantelzorg Vianen, via telefoonnummer 0347-374097 of per e-mail c.sterk@welzijnvianen.nl


Trefwoorden: spel levenskunst mantelzorgers
 
 

Overige artikelen:
Oudercafé in de Bibliotheek
Alzheimer Café Vianen
Viering Internationale Vrouwendag Vianen
CDA deelt complimentje uit
Minder uitkering
Koffie-inloop mantelzorgers
Tabletcafé in de Bibliotheek
Spel Levenskunst voor mantelzorgers

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft