Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Ralph Rousseau solo

- 23-09-2016 -

Vrijdagavond 30 september geeft Ralph Rousseau Meulenbroeks een concert in het Stedelijk Museum Vianen. Hij behoort tot de allerbeste viola da gamba specialisten ter wereld, getuige ook de Edison Klassiek die hem ten deel viel. In zijn solo-optreden, getiteld Confluentes, zoekt Ralph de grenzen op van het gamba-universum: van Ortiz‘ recercares uit 1553 tot speciaal voor hem gecomponeerde muziek van Flint Juventuto Beppe (1997) en Daan Manneke (2010). Maar ook de pas ontdekte en volkomen nieuwe muziek voor solo-gamba van niemand minder dan G.P Teleman laat hij graag horen; muziek die niet meer heeft geklonken sinds 1735. Uniek! Er zijn nog slechts een paar kaarten beschikbaar, aan te vragen via info@stedelijkmuseumvianen.nl maar op=op. Toegangsprijs € 12,50. Aanvang 19.30 uur (deuren open v.a. 19.00 uur).


Trefwoorden: ralph rousseau solo
 
 

Ontdek Muziekschool Vianen

- 23-09-2016 -

Op zaterdag 1 oktober brengt de Muziekschool Vianen een scala aan muzikale activiteiten naar de binnenstad van Vianen. Tussen 11:00 en 14:00 uur worden er op de Voorstraat en de Lijnbaan optredens gegeven. In de Grote Kerk kan men luisteren naar akoestische instrumenten en op de Voorstraat en de Lijnbaan treden er bands op. Mensen die al een instrument bespelen, zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te spelen.
Ook is er een groot aantal muziekinstrumenten dat men kan proberen. Jong en oud heeft onder meer de mogelijkheid op een gitaar te tokkelen,   te toeteren op een trompet of te strijken op een viool. En natuurlijk kan er ook getrommeld worden op een drumstel of gefloten op een dwarsfluit.
Het docententeam van de Muziekschool Vianen is aanwezig om de instrumenten te demonstreren. Deze musici zijn professionals met een passie voor hun vak, die zij graag delen met anderen. Naast hun werkzaamheden als docent zijn zij regelmatig te beluisteren op uiteenlopende concertpodia in binnen- en buitenland. Door de veelzijdigheid van de docenten heeft de Muziekschool Vianen een gevarieerd aanbod aan muzieklessen. Zo gaat er voor de jongere leerlingen (groep 3 t/m 5 van de basisschool) op dinsdag 4 oktober weer een Muziekcursus van start (Algemene Muzikale Vorming), die kinderen in 15 lessen op een leuke manier laat kennis maken met muziek: spelen op instrumenten, zingen, noten lezen, etc. Populair zijn ook de bandlessen van de Muziekschool, waarbij de leerlingen een band vormen die gecoacht wordt door de docenten, die zelf veelvuldig te beluisteren zijn in hun eigen bands en vanuit die ervaring de leerlingen vol enthousiasme lesgeven. Muziek is van alle leeftijden, er zijn regelmatig volwassenen die starten men een muziekinstrument of na jaren hun instrument weer oppakken. Ook voor deze groep is Muziekschool Vianen het juiste adres. Men kan lessen volgen in verschillende muzikale stijlen: pop, musical, klassiek. De lessen worden gegeven in het Oosterlicht College te Vianen. De Muziekschool Vianen geeft een gratis proefles op een instrument naar keuze cadeau. Voor meer informatie over het lesaanbod kunt u contact opnemen met de coördinator van de Muziekschool: Adriaan Dropsie 06-48196434 of   info@muziekschoolvianen.nl   Ook kunt u rechtstreeks met de docenten contact opnemen voor meer informatie over een instrument of voor het maken van een afspraak voor een proefles. De gegevens vindt u op de website van de Muziekschool Vianen: www.muziekschoolvianen.nl


Trefwoorden: ontdek muziekschool vianen
 
 

Vianen in beweging tijdens Nationale Sportweek

- 23-09-2016 -

Vorige week vond de Nationale Sportweek plaats. Deze werd zaterdag 17 september in Vianen lokaal geopend door Sportservice Vianen en wethouder sport Marcel Verweij in samenwerking met danseressen van Sylvia's Jazz. Daarna waren er een week lang sport- en beweegactiviteiten. Deze werden georganiseerd door sportaanbieders en / of Sportservice Vianen. Bijzondere activiteiten waren een boottocht voor senioren en een stadswandeling met gids. Terwijl de deelnemers calorieën verbrandden, leerden ze van alles over de stad waar ze wonen of werken.

Afgelopen weken konden mensen meedoen aan karate, bootcamp, kickboksen, running therapie en vele andere activiteiten. Speciaal voor de oudere doelgroep was een boottocht georganiseerd over de Lek. De enthousiaste reizigers, waarvan de oudste liefst 95 jaar was, bekeken de omgeving van Vianen vanaf het water en deden ondertussen mee aan een sportdeelnameonderzoek. Met de resultaten kan Sportservice Vianen meer ouderen in beweging krijgen en houden. Een aantal gaf in het onderzoek aan graag persoonlijk beweegadvies te krijgen, om zo weer actief te worden.

De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport- of beweegactiviteit die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten en bewegen veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Voor meer vragen over de Nationale Sportweek of sport- en beweegactiviteiten in Vianen kan contact worden opgenomen met Patrick Hilhorst van Sportservice Vianen. De sportconsulent is bereikbaar via telefoonnummer 0347 77 87 88.Trefwoorden: vianen nationale sportweek
 
 
 
 
 

Jubilerende Vogelwacht viert open dag

- 22-09-2016 -

Zaterdag 1 oktober van organiseert Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden weer haar traditionele open dag bij “Natuurcentrum De Schaapskooi” Overboeicop 15 Schoonrewoerd . U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur.
We beginnen om 8.00 uur met een vroege vogeltelling, hieraan kunnen ervaren en beginnende vogelaars meedoen, kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, de telgegevens worden doorgegeven aan EuroBirdWatch 2016
Twee algemene natuurexcursies zijn gepland, eentje om 10.00 uur en een tweede om 14.15 uur.
In een grote tent achter het gebouw zullen alle werkgroep van deze grote regionale vereniging zich manifesteren en uitleg geven over hetgeen hen bezig houdt, enkele werkgroepen   hebben een quiz met voor u in petto.
Voor kinderen is er ook wat te doen. Onder leiding mag men meehelpen een grote hut te vlechten van wilgenhout en kan een appelhanger worden gemaakt. Er zijn spelletjes en kleurplaten en tussen 12.00 en 13.30 uur kan onder begeleiding een appeltje worden gepoft of een broodje worden gebakken.

Maar deze dag staat natuurlijk ook weer in het teken van onze fruitoogst, er zijn dan ook weer onbespoten hoogstam appels en peren te koop, vooral onze goudrenetten en Gieser wildemans zijn altijd populair. Er is een minitentoonstelling met minstens 40 oude rassen te zien. Onze vermaarde fruitsappen zijn uiteraard te koop per liter of per doos. Ook wordt vers sap voor u geperst u kunt dit gratis proeven. Stichting Groentje is bij ons met een speciaal evenementen cider, hiervoor zijn appels uit ónze hoogstamboomgaarden gebruikt. En heeft u altijd al willen weten welke appel of peren soort bij u aan de boom groeit, kom dan met 3 stuks van de bewuste vrucht   naar ons toe, een deskundig pomoloog   kan u wellicht vertellen wat er bij u groeit.
Maar dit is niet alles, er is een imker en een manden vlechter, maar ook een wolspinster laat haar ambacht zien.
Een oude griendwerker laat zijn gereedschappen zien en vertelt boeiende verhalen over zijn ambacht, maar ook over de soms best wel goeie oude tijd. Er is een kraam met zelfgemaakte producten zoals jam maar ook houtwerk. Om 15.30 worden de winnaars van de fotowedstrijd : Vroeger en nu in De Vijfheerenlanden”bekend gemaakt. Deze wedstrijd is via onze website en de regionale pers aangekondigd, zodat iedereen kon inzenden.
In de grote zaal wordt werk van natuurillustrator Jasper de Ruiter geëxposeerd, van hem zijn allerlei laagdrempelige educatieve producten te koop. Bent u moe, dorstig en hongerig geworden, deze   zaal is ingericht met een bar, hier kunt u bijvoorbeeld een kop koffie nemen met één van onze beroemde hoogstam appelpunten.
Omdat we dit jaar onze 50ste verjaardag vieren, zal het Arkels Visserskoor voor ons optreden.
Dit populaire regionale shantykoor zingt tussen 13.30 en 15.30 uur twee keer.
Zie voor meer informatie op www.natuurcentrum.nlTrefwoorden: jubilerende vogelwacht dag
 
 

Ontdek Muziekschool Vianen

- 22-09-2016 -

Op zaterdag 1 oktober brengt de Muziekschool Vianen een scala aan muzikale activiteiten naar de binnenstad van Vianen. Tussen 11:00 en 14:00 uur worden er op de Voorstraat en de Lijnbaan optredens gegeven. In de Grote Kerk kan men luisteren naar akoestische instrumenten en op de Voorstraat en de Lijnbaan treden er bands op. Mensen die al een instrument bespelen, zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te spelen.
Ook is er een groot aantal muziekinstrumenten dat men kan proberen. Jong en oud heeft onder meer de mogelijkheid op een gitaar te tokkelen,   te toeteren op een trompet of te strijken op een viool. En natuurlijk kan er ook getrommeld worden op een drumstel of gefloten op een dwarsfluit.
Het docententeam van de Muziekschool Vianen is aanwezig om de instrumenten te demonstreren. Deze musici zijn professionals met een passie voor hun vak, die zij graag delen met anderen. Naast hun werkzaamheden als docent zijn zij regelmatig te beluisteren op uiteenlopende concertpodia in binnen- en buitenland. Door de veelzijdigheid van de docenten heeft de Muziekschool Vianen een gevarieerd aanbod aan muzieklessen. Zo gaat er voor de jongere leerlingen (groep 3 t/m 5 van de basisschool) op dinsdag 4 oktober weer een Muziekcursus van start (Algemene Muzikale Vorming), die kinderen in 15 lessen op een leuke manier laat kennis maken met muziek: spelen op instrumenten, zingen, noten lezen, etc. Populair zijn ook de bandlessen van de Muziekschool, waarbij de leerlingen een band vormen die gecoacht wordt door de docenten, die zelf veelvuldig te beluisteren zijn in hun eigen bands en vanuit die ervaring de leerlingen vol enthousiasme lesgeven. Muziek is van alle leeftijden, er zijn regelmatig volwassenen die starten men een muziekinstrument of na jaren hun instrument weer oppakken. Ook voor deze groep is Muziekschool Vianen het juiste adres. Men kan lessen volgen in verschillende muzikale stijlen: pop, musical, klassiek. De lessen worden gegeven in het Oosterlicht College te Vianen. De Muziekschool Vianen geeft een gratis proefles op een instrument naar keuze cadeau. Voor meer informatie over het lesaanbod kunt u contact opnemen met de coördinator van de Muziekschool: Adriaan Dropsie 06-48196434 of   info@muziekschoolvianen.nl   Ook kunt u rechtstreeks met de docenten contact opnemen voor meer informatie over een instrument of voor het maken van een afspraak voor een proefles. De gegevens vindt u op de website van de Muziekschool Vianen: www.muziekschoolvianen.nl


Trefwoorden: ontdek muziekschool vianen
 
 

Start themajaar Water in 2018

- 22-09-2016 -

De Stuurgroep Vianen Promotie heeft besloten het geplande themajaar Water voor 2017 te verplaatsen naar 2018 – 2019. Dit biedt vele regionale kansen en geeft alle betrokken partijen de kans om hun plannen en dromen voor het nieuwe themajaar te ontwikkelen.

Het Brederodejaar heeft ons tot zover geleerd dat Vianen veel te bieden heeft, veel organisaties en individuen zijn opgestaan, hebben de handen ineen geslagen en prachtige evenementen gerealiseerd. De organisatoren van bestaande evenementen zoals Proef Vianen, de Toneelroute en de Paardenmarkt hebben zich laten inspireren door dit thema, wat verbondenheid creëert door het jaar heen. Ook kunnen we concluderen dat het organiseren van een omvangrijk evenementenjaar veel tijd en energie kost van alle betrokken partijen en dat goede financiële dekking essentieel is.

Verplaatsen themajaar Water
Met het verplaatsen van het themajaar Water krijgen alle betrokkenen meer tijd en ruimte om kwalitatief mooie projecten te ontwikkelen en vooral ook voldoende (co)financiering te werven. Daarbij is het aan laten sluiten van het themajaar bij regionale en landelijke (water-)projecten een kans die de Stuurgroep niet wilt laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan:
- Nederland Waterland. In 2017 ontwikkelt het regiotoerisme, waarbij citymarketing Vianen, Utrecht, Woerden, Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug, Baarn en anderen zijn aangesloten een strategie voor de komende jaren. In deze regiostrategie wordt aansluiting gezocht bij de landelijke verhaallijnen, bepaald door het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen). Nederland waterland, ofwel water, is hier één van deze verhaallijnen.
- De Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt, als alles volgens planning verloopt, begin 2019 bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco als uitbreiding van de stelling van Amsterdam. Een mooiere (inter)nationale kapstok voor ons Waterjaar kunnen wij ons niet voorstellen.

Grootse start en spetterende afsluiting
Waterbouwkundig ingenieur Jan Blanken (1755-1838) heeft tijdens zijn lange loopbaan vele waterbouwkundige zaken ontworpen, zoals het dok van Hellevoetsluis, het Noord-Hollandskanaal, de waaiersluis, fortificaties van de Nieuwe Hollandse waterlinie, de Marinehaven in Den Helder en de sluis in Vreeswijk. In 2018 is het 180 jaar geleden dat Jan Blanken,   overleed hier in Vianen. De Stichting Jan Blanken herdenkt dit historische moment, een mooi moment voor de opening van het themajaar Water.
Met de Sleepbootdagen zoeken wij de aansluiting om het themajaar spetterend af te sluiten.
We zijn met beide organisaties in gesprek om de mogelijkheden samen verder te onderzoeken.

Hoe nu verder?
We gaan nu niet stil zitten. Met het verplaatsen ontstaat meer tijd om alle plannen uit te werken. De Stuurgroep Vianen Promotie nodigt het netwerk, ontstaan tijdens het Brederodejaar, regelmatig uit om met elkaar ideeën uit te wisselen en plannen vorm te geven. Naar behoefte denken wij   mee over projectplannen en (co)financiering.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het themajaar Water? Stuur dan een mail met naam en mailgegevens naar vrijstad@vianen.nl


Trefwoorden: start themajaar water
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 22-09-2016 -

Op maandagavond 3 oktober is Specialist Ouderengeneeskunde én mantelzorger Nieske Heerema te gast in het Alzheimer Café in Hof van Batenstein. Zij zal ingaan op vragen als: ‘hoe wordt de diagnose dementie gesteld?', ‘is er een hersenscan nodig om de diagnose dementie vast te stellen?' en ‘welke soorten dementie zijn er?'. Zoals altijd is er voor bezoekers ook ruimte om hun vragen te stellen.

Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren en/of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heer ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden vinden plaats in het “Grand Café” in het Hof van Batenstein te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen
Voor meer informatie of als u problemen hebt met het vervoer naar en van het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Wickey van den Brink 0347- 361200.


Trefwoorden: alzheimer café vianen
 

Overige artikelen:
Ralph Rousseau solo
Ontdek Muziekschool Vianen
Vianen in beweging tijdens Nationale Sportweek
Jubilerende Vogelwacht viert open dag
Ontdek Muziekschool Vianen
Start themajaar Water in 2018
Alzheimer Café Vianen

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft