Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Winnaars Schrijfwedstrijd Brederodejaar bekend

- 25-08-2016 -

Vanaf maart konden verhalen en gedichten met het thema 'Brederode' en/of 'Vrijstad Vianen' worden ingezonden voor de Schrijfwedstrijd Brederodejaar Vianen, georganiseerd door de Bibliotheek Vianen.
De jury heeft nu de winnaars bekend gemaakt. Hun inzendingen worden opgenomen in de bundel ‘De Grote Geus Ontwaakt: Vertelsels van Vrijstad Vianen', die op 28 oktober verschijnt bij Haes Producties.

Winnend verhaal en winnende gedichten
Het winnende verhaal is van de Viaanse Geja van der Greef en heet ‘De legende van de Brederodetulp'. De winnende gedichten zijn ‘Vandaag wanen we ons Brederodes' van Wim Hartog (Nieuwegein), ‘Papavers in de polder' van Geert Viaene (Brugge) en ‘Gerbrandt' van Vera Steenput (Dendermonde).
De winnaars krijgen de bundel met daarin hun verhaal of gedicht cadeau.

Feestelijke lancering op 28 oktober
De lancering van deze unieke verhalen-en gedichtenbundel gaat niet onopgemerkt voorbij. Op vrijdag 28 oktober vindt een feestelijke bijeenkomst plaats met alle deelnemers aan de schrijfwedstrijd, medewerkers aan de bundel en andere belangstellenden. De jury leest bij die gelegenheid de juryrapporten voor. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Bibliotheek Vianen, Spekdam 2.
Vanaf 28 oktober is de fraaie bundel voor € 10,00 te koop. Wie hem vóór die datum online bestelt betaalt slechts € 7,50.

Kijk voor meer informatie en online bestellen op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.


Trefwoorden: winnaars schrijfwedstrijd brederodejaar
 
 

Waar is (was) dit ook alweer?

- 25-08-2016 -

Deze foto is ruim acht jaar geleden gemaakt, ergens in de Vijfheerenlanden. Sindsdien is het landschap ter plaatse nogal veranderd. Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden, die dit jaar 50 jaar bestaat, organiseert een fotowedstrijd met als thema “Vroeger en nu in de Vijfheerenlanden”. Iedereen, lid of geen lid van onze vereniging, mag meedoen. Deelnemers moeten acht plekken in de Vijfheerenlanden zien terug te vinden die zijn afgebeeld op oude foto's en – als dat gelukt is – nieuwe foto's maken die de huidige situatie weergeven. De acht foto's en de spelregels staan op de website van de Natuur- en Vogelwacht, zie www.natuurcentrum.nl. De inzendtermijn sluit op 20 september.


Trefwoorden: natuur vogelwacht vianen
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 25-08-2016 -

Op maandag 5 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé in Vianen. Elke eerste maandag van de maand bent u van harte welkom in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein.
Traditiegetrouw gaat deze eerste avond over de vraag:
“Wat is dementie nou eigenlijk precies?”

Vergeetachtigheid is iets waar iedereen wel eens last van heeft. Het kan te maken hebben met een drukke periode in je leven en het is ook een normaal verschijnsel bij het ouder worden. Een beetje vergeetachtig zijn, betekent dus niet meteen dat iemand aan dementie lijdt. Hoe kun je nu zien of iemand gewoon een beetje vergeetachtig is, of dat er sprake is van een ernstiger probleem? Er is een aantal kenmerken waar je op kunt letten. Natuurlijk is er alle ruimte voor uw vragen of ervaringen.

Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren en/of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heer ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden vinden plaats in het “Grand Café” in het Hof van Batenstein te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen
Voor meer informatie of als u problemen hebt met het vervoer naar en van het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Wickey van den Brink 0347- 361200.


Trefwoorden: alzheimer café vianen
 
 

Clinic en festival voor Vianese dames op racefiets

- 18-08-2016 -

In samenwerking met Sportservice Vianen en de Gemeente Vianen organiseert Strongher op 31 augustus een clinic wielrennen voor dames. Dit is voor alle vrouwen op de racefiets, van beginners tot gevorderden. “Wij leren jou, op een gezellige en ontspannen sfeer, de fijne kneepjes van het wielrennen. De clinic wordt gegeven door (ex)prof en mede-initiatiefneemster van Strongher Marit Huisman”, aldus de organisatie. Deze gratis clinic, die start bij Sportcentrum Helsdingen en waarvoor aanmelden verplicht is, kan als voorbereiding worden gedaan op het Strongher Festival op 4 september. Meer informatie hierover staat op www.strongher.cc/festival.

De gemeente Vianen en Strongher hebben de handen ineen geslagen om meer vrouwen op de fiets te krijgen. De gemeente ondersteunt ook het festival op 4 september, dat een initiatief is van topwielrensters als Marianne Vos. Die dag kunnen deelnemers een tocht rijden van 45, 85 of 145 kilometer. Dames uit Vianen kunnen hierop een korting krijgen van 7,50 euro met de actiecode StrongherSpecial. Voordat het Festival start is er dus een laatste voorbereidingsmogelijkheid op 31 augustus. De informatie over deze clinic staat hieronder:

Datum: 31 augustus
Tijdstip: 18:30 verzamelen, fietsen van 19.00 tot 21.00 uur
Start/finish: Sportcentrum Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 in Vianen
Snelheid: verschillende groepen en snelheden. Het is een clinic, dus het gaat niet om de kilometers maar om de kwaliteit!
Plekken: plaats voor maximaal 20 deelneemsters
Kosten: Gratis (dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Vianen)
Benodigdheden: racefiets, helm, wielerkleding en wielerschoenen
Aanmelden: www.strongher.cc –> What to ride (menuitem) –> Strongher clinic Vianen


Trefwoorden: clinic festival racefiets
 
 

Pokémonjagers gratis naar Stedelijk Museum Vianen

- 28-07-2016 -

Pokémonjagers uit de wijde omgeving van Vianen krijgen gratis toegang tot het museum als ze kunnen bewijzen dat ze de inwonende Pokémons gaan vangen. Onderzoek van het museum heeft uitgewezen dat naast de kunstschatten van de Brederodes zich ook zeker twee Pokémons in het gebouw hebben gevestigd. Ze zijn duidelijk fan van kunst en geschiedenis en mogen daarom dus niet ontbreken aan de verzameling van de echte Pokémonfan. De namen van de twee Pokémons zijn Charmander en Bulbasaur. Het zeer populaire augmented realityspel Pokémon Go heeft al meer dan twee miljoen gebruikers in Nederland. De Pokémons zijn te vangen tijdens openingstijden van het museum, dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.


Trefwoorden: pokémonjagers museum vianen
 
 

Concertserie in Vianens Museum

- 26-07-2016 -

De serie ‘AvondextrA' in het Stedelijk Museum Vianen biedt komend najaar weer een interessant en gevarieerd aanbod aan kleinkunst. Diverse concerten, van klassiek tot hedendaags, kleuren de laatste vrijdagavond van de maanden augustus tot en met november sfeervol in. Kortom, er wordt een breed cultuurspectrum belicht; voor elk wat wils. U kunt kaarten voor één of meerdere avonden aanvragen via het intekenformulier dat in het museum ligt. Toegangsprijs per avond is € 12,50.   De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Meer achtergrondinformatie over de avonden vindt u in de Nieuwsbrief, eveneens verkrijgbaar bij de museumbalie aan de Voorstraat 97 of op de site www.stedelijkmuseumvianen.nl.


Trefwoorden: concertserie vianens museum
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Winnaars Schrijfwedstrijd Brederodejaar bekend
Waar is (was) dit ook alweer?
Alzheimer Café Vianen
Clinic en festival voor Vianese dames op racefiets
Pokémonjagers gratis naar Stedelijk Museum Vianen
Concertserie in Vianens Museum

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft