Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Excursie naar de Kampina

- 01-09-2015 -

De Natuur-en Vogelwacht de Vijfheerenlanden organiseert op 6 september een excursie naar de Kampina. Vertrek: 8.00 uur vanaf de parkeerplaats Benedictus hof 132, 4133 AK Vianen en 8.15 uur vanaf parkeerplaats Avelingen in Gorinchem.
Gids en info: Gerrit Zijderveld, Tel.0347 351 659Trefwoorden: excursie kampina vianen
 
 

Voorlichtingsbijeenkomst computercursussen SWV

- 27-08-2015 -

Voor veel senioren is de digitale snelweg nog steeds moeilijk begaanbaar.
Of het nu om een PC, tablet of smartphone gaat, internet is in het dagelijkse leven niet meer weg te denken. Ook de overheid verplicht ons steeds meer daarvan gebruik te maken.
Met cursussen en workshops voor beginners en gevorderden maakt het Leercentrum SWV de digitale wereld voor senioren begrijpelijk. In het nieuwe cursusseizoen ook veel aandacht voor het gebruik van de tablet en toepassingen van de digitale overheid.
Op dinsdag 29 september bent u welkom op een voorlichtingsbijeenkomst. Aanvang 14.00 uur. Hof van Batenstein 3 (naast de huisartsenpraktijk).
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Welzijn Vianen,
telefoon 0347 37 40 97. Bezoek ook de website www.welzijnvianen.nl


Trefwoorden: voorlichtingsbijeenkomst computercursussen swv
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 26-08-2015 -

Op maandag 7 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé in Vianen. Elke eerste maandag van de maand bent u van harte welkom in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein. Steeds staat er een nieuw onderwerp centraal en is er een gastspreker. Op deze eerste avond gaat kroegbaas Debby van Rhijn in gesprek met psycholoog Hanneke Veldhoen.

De vraag die vandaag centraal staat is: “Wat is dementie nou eigenlijk precies?”
Vergeetachtigheid is iets waar iedereen wel eens last van heeft. Het kan te maken hebben met een drukke periode in je leven en het is ook een normaal verschijnsel bij het ouder worden. Een beetje vergeetachtig zijn, betekent dus niet meteen dat iemand aan dementie lijdt. Hoe kun je nu zien of iemand gewoon een beetje vergeetachtig is, of dat er sprake is van een ernstiger probleem? Er is een aantal kenmerken waar je op kunt letten. Natuurlijk is er alle ruimte voor uw vragen of ervaringen.

Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht in het Alzheimer Café. Dus of u nu zelf dementie heeft, of zorgt voor iemand met dementie, of vanuit uw beroep geïnteresseerd bent: u bent van harte welkom! Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heren ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden worden gehouden in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1 te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.

Inlichtingen
Voor meer informatie of als u problemen hebt met het vervoer naar en van het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Wickey van den Brink 0347- 361200.

Trefwoorden: alzheimer café vianen
 
 

Dwarsfluit-project

- 26-08-2015 -

Dwarsfluitisten worden uitgenodigd om in het fluitorkest “Flautissimo!” mee te spelen, dat speciaal wordt samengesteld voor het “Concert van de Seizoenen”. Dit concert vindt plaats op zaterdagmiddag 10 oktober om 15:00 uur in “De Krooshof” in het centraal gelegen Zijderveld. In het orkest zijn verschillende partijen, zodat zowel beginnende fluitisten als vergevorderden mee kunnen doen, jong en oud. Het orkest speelt in ieder geval “De Lente” uit de Vier jaargetijden van Vivaldi. Van de fluitisten wordt gevraagd thuis zelf de partij voor te bereiden, waarna op 10 oktober vanaf 13:15 uur een fluit-workshop plaats vindt, eveneens in “De Krooshof”, waarin de gezamenlijke stukken worden geoefend. Ook is men welkom bij diverse andere oefenmomenten die in de weken daarvoor worden ingepland, in Leerdam en/of Everdingen. Het orkest is een initiatief van fluitiste/dirigente Marilou Krouwel, die muzieklessen geeft aan leerlingen uit de hele regio en daarbuiten, en die ook deze fluit-workshop zal verzorgen. Fluitisten kunnen zich bij haar aanmelden voor fluitorkest “Flautissimo”: m.krouwel@casema.nl, 0347-351168. Zie ook de website voor meer informatie: www.mariloukrouwel.nl
Tijdens het “Concert van de Seizoenen” zijn naast het optreden van fluitorkest “Flautissimo!” ook solo-optredens van fluitisten te beluisteren, alsmede optredens op andere instrumenten. Een concert waarin storm en wind, regen en zon te horen zijn, waarbij iedereen van harte welkom is om te komen luisteren.


Trefwoorden: dwarsfluit project krooshof
 
 

Striptekenen kun je leren

- 26-08-2015 -

Samen met Striptekenschool Studio Bontekoe organiseert de Bibliotheek Lek & IJssel de cursus Striptekenen, voor iedereen tussen 8 en 13 jaar.
In september starten de cursussen in de Bibliotheek Vianen, de Bibliotheek Houten-Centrum en Dorpshuis De Schouw in Lopik.
Inschrijven daarvoor kan tot en met 6 september.

Laura Kosterman van Studio Bontekoe leert de deelnemers in zes leuke en actieve lessen hoe ze zelf een stripverhaal kunnen maken: een stripfiguur opbouwen gezichtsuitdrukkingen, tekstballonnen en nog veel meer.
Iedereen die cirkels, ovalen en vierkanten kan tekenen kan meedoen; meer ervaring is niet nodig.

Kosten: € 90,00 voor 6 lessen van 1,5 uur

In de Bibliotheek Vianen zijn de lessen op dinsdagmiddag van 15.30-17.00 uur; de eerste les is op 15 september.
In de Bibliotheek Houten-Centrum zijn de lessen op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur; de eerste les is op 17 september.
In Dorpshuis de Schouw in Lopik zijn de lessen op vrijdagmiddag van 15.30-17.00 uur; de eerste les is op 18 september.

In het voorjaar van 2016 komt de cursus in de Bibliotheek Houten-Schoneveld en in de Bibliotheek IJsselstein.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheeklekijssel.nl.


Trefwoorden: striptekenen leren vianen
 
 

Oudercafé Vianen

- 26-08-2015 -

Dinsdag 8 september van 10.00 – 11.00 uur kunnen ouders van jonge kinderen in Vianen elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan deskundigen tijdens het Oudercafé in de Bibliotheek Vianen, dat dit keer in het teken staat van ‘bewegen' in de vorm van lekker dansen met uw peuter.

Gast is Suzanne Riksen van dancing4all. Zij komt vertellen over dansen maar vooral ook voordoen.   
Speciaal voor het oudercafé geeft ze een mini lesje dansen met uw peuter. Lekker bewegen is gezond voor iedereen. Als je er in de vorm van dans ook nog heel veel plezier uit kunt halen is helemaal mooi meegenomen.

Elke maand een Oudercafé

De Bibliotheek Vianen organiseert het Oudercafé samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Vianen, elke tweede dinsdagochtend van de maand van 10.00 - 11.00 uur. In een ontspannen sfeer kunt bezoekers vragen stellen aan de jeugdexpert van de Bibliotheek en de jeugdverpleegkundige, maar ook met elkaar ervaringen, informatie, twijfels en zorgen uitwisselen. Gezellig, met een gratis kopje koffie of thee. De kinderen kunnen meekomen en luisteren naar voorleesverhalen.

Elke maand is er aandacht voor een bepaald thema en is er een lokale expert aanwezig die vanuit eigen expertise met de ouders in gesprek gaat en vragen kan beantwoorden.


Trefwoorden: oudercafé vianen
 
 

Schilderseizoen weer bij Atelier Gathier

- 17-08-2015 -

Vanaf woensdag 16 september start het schilderseizoen weer bij Atelier Gathier, in de Stek op het Hazelaarplein 3 in Vianen. Dit najaar kunt u meedoen met de schildercursus op verschillende dagen, in de technieken acryl, olieverf, aquarel en tekenen. Er is daarnaast een ruim aanbod aan schilderworkshops waarbij een complete schilderij gemaakt wordt in één dag. Tijdens deze geheel verzorgde workshop-dagen leert u vele schildertechnieken in media als acryl en/of olieverf. Onderwerpen als "Water en Lucht schilderen", "Muurschilderen-Trompe `l oeil", of "Glas schilderen in olieverf" staan op het programma.
De cursus "Teken- en Schildertechnieken Algemeen" start op woensdagmorgen. Hierbij werken we met o.a. acryl, olieverf en aquarel. Deze cursus is een mooie manier om te kijken welk materiaal u het beste ligt of om uw technieken te verbeteren. Op donderdagmorgen kunt u zich verdiepen in m.n. olieverftechnieken en op zaterdag wordt de cursus "Olieverf fijnschildertechnieken" en de cursus "Olieverf portretschilderen" gehouden. Materialen zijn bij de schildercursus- en workshop inclusief, zodat u zelf niets hoeft aan te schaffen of mee te nemen.
Meer informatie vindt u op www.schildercursus-schildervakantie.nl   aanmelden kunt u ook telefonisch bij Catherine Gathier; mob. 06-13236944


Trefwoorden: schilderseizoen atelier gathier
 
 

Vervolg voor VoorleesExpress Lek & IJssel in Vianen

- 17-08-2015 -

In Vianen gaat in september alweer het tweede seizoen van de VoorleesExpress van start. Er wordt dan voorgelezen in 10 gezinnen. Daarvoor zetten enthousiaste voorlezers en 2 coördinatoren zich vrijwillig in.
Om dit seizoen goed te kunnen bemensen is het project nog dringend op zoek naar mensen die ook een bijdrage willen leveren als voorlezer. Informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl waar ook meteen kan worden aangemeld.

De VoorleesExpress in Vianen is weer mogelijk door de steun van fondsen zoals VSBFonds, het Oranje Fonds, Skanfonds, Kinderfonds Van Dusseldorp, Stichting Kinderpostzegels en lokale organisaties, waaronder de Soroptimisten. Er zijn bovendien gesprekken met de gemeente Vianen, die dit succesvolle project wil helpen voortzetten.   

Het belang van De VoorleesExpress
Ieder jaar verlaat 1 op de 4 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Gedurende deze 20 weken introduceert de voorlezer het voorleesritueel bij het gezin en krijgen de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen. Zo kunnen zij een actieve rol te spelen in de taalontwikkeling van hun kind en krijgen boeken een blijvende plek in het dagelijks leven.


Trefwoorden: vervolg voorleesexpress vianen
 
 

Overige artikelen:
Excursie naar de Kampina
Voorlichtingsbijeenkomst computercursussen SWV
Alzheimer Café Vianen
Dwarsfluit-project
Striptekenen kun je leren
Oudercafé Vianen
Schilderseizoen weer bij Atelier Gathier
Vervolg voor VoorleesExpress Lek & IJssel in Vianen

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft