Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

LEGO-dag voor kinderen in Stedelijk Museum Vianen

- 21-04-2016 -

Woensdagmiddag 4 mei organiseert het Stedelijk Museum Vianen een LEGO-dag voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Onder leiding van een 'Master builder' leren de Museumkids op een professionele manier te bouwen met LEGO.   

Tjip Prins geeft deze workshop.   Hij bouwde onder andere de Lekpoort van Vianen en de Kapel van Helsdingen voor de tentoonstelling Vianen in LEGO - Stadsrechten. Hij gebruikte daarvoor tienduizenden legosteentjes en speciale bouwtechnieken. Hij doet tijdens deze LEGO-dag speciaal voor de kinderen een aantal van zijn geheime bouwtechnieken uit de doeken.

Ook kunnen kinderen een film maken van hun eigen bouwwerk op hun smartphone of tablet. De filmmakers van het bedrijf FreeLemon helpen hun daarbij. Deelnemers moeten dan wel vooraf de gratis app Stop Motion Studio zelf op hun smartphone of tablet downloaden.

Het LEGO-bouwen en film maken duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Deelname kost 5 euro. Daarvoor krijgen de kinderen begeleiding, bouwmaterialen en versnaperingen. Aanmelden kan aan de balie van het museum aan de Voorstraat 97, via info@stedelijkmuseumvianen.nl en telefonisch op 0347 371 648.


Trefwoorden: stedelijk museum vianen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
LEGO-dag voor kinderen in Stedelijk Museum Vianen

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


  WIPEsoft