Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Stuurgroep Vianen Promotie introduceert toeristische stadsplattegrond

- 27-03-2017 -

Stuurgroep Vianen Promotie zet Vrijstad Vianen op de kaart! Met trots presenteert zij de nieuwe toeristische stadsplattegrond van Vianen. De plattegrond, op te vouwen tot een handig pocketformaat, omvat het rijke aanbod van historie, cultuur en natuur dat de Vrijstad en haar omgeving kent. Tevens staat op de kaart handige toeristische informatie over winkelen, overnachten en bereikbaarheid . Met deze stadsplattegrond   hoopt de Stuurgroep dat bezoekers hun weg in Vianen beter kunnen vinden en dat zij de stad én de omgeving   optimaal kunnen beleven.

Toeristische stadsplattegrond
Handzaam, informatief en gevuld met het rijke aanbod van de Vrijstad, zo kan men de toeristische stadsplattegrond van Vianen het best omschrijven. Het lijkt een klein boekje, maar wanneer de bezoeker de plattegrond uitvouwt, treft zij een schat aan informatie. Zowel het winkelgebied en de grote bezienswaardigheden van de stad, als de bushaltes, fietsverhuren en overnachtingsmogelijkheden, zijn op de kaart aangegeven. Met de kaart vindt de bezoeker haar weg in de stad.

Verspreiding
De stadsplattegrond ligt vanaf 27 maart bij alle ondernemers op de Voorstraat en daarbuiten Daarnaast wordt de kaart ook uitgedeeld op grote evenementen zoals de Vrijstad Vianen Loop (9 april) en de Sleepbootdagen (25, 26, en 27 mei).

Achtergrond
De nieuwe toeristische stadsplattegrond is ontwikkeld in navolging op de stadskaart die in 2016 door de Ondernemers Vereniging Vianen (OVV) ontworpen is. In overleg met de OVV en VVV-Vianen heeft Stuurgroep Vianen Promotie de nieuwe stadsplattegrond ontwikkeld. Door het volledige aanbod beter in kaart te brengen, hoopt   zij de toegang tot de prachtige stad Vianen laagdrempeliger te maken. Op naar meer bezoekers in Vianen!

Trefwoorden: stuurgroep vianen promotie
 
 

Vianen sluit aan bij Jeugdcultuurfonds

- 27-03-2017 -

Het Jeugdcultuurfonds was tot op heden niet actief in gemeente Vianen. Het Jeugdcultuurfonds geeft kinderen, uit gezinnen die op of onder 110% van het bijstandsniveau leven,   de mogelijkheid om bijvoorbeeld op ballet te gaan, te gaan schilderen, toneel te spelen of een muziekinstrument te gaan spelen. Nu het Jeugdcultuurfonds ook actief wordt in Vianen, kunnen deze kinderen ook meedoen wat een positief effect heeft op zowel de ontwikkeling als op de sociale en emotionele vorming.

Kansen
Wij bieden kinderen tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een kunstinstelling cultuurkansen. Voor deze kinderen wordt de contributie of het lesgeld betaald, rechtstreeks aan de club of culturele instelling. Via stedelijke en provinciale Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds stichtingen worden inmiddels bijna 50.000 kinderen door het hele land bereikt!

Hoe werkt het?
Het Jeugdcultuurfonds is per 1 januari 2017 van start gegaan. Net als bij het Jeugdsportfonds wordt de aanvraag niet gedaan door ouders, maar door een intermediair (bijvoorbeeld de school). Stichting Leergeld neemt aanvragen voor het Jeugdcultuurfonds in behandeling en beoordeelt deze. Na akkoord melden de ouders/verzorgers het kind aan bij de cultuurinstelling. Het kind kan dan een jaar lang met cultuur bezig zijn.   Trefwoorden: vianen jeugd jeugdcultuurfonds
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ondertekening intentieovereenkomst Zorglandgoed Bloemendaal

- 26-10-2016 -

Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen hebben een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een wooninitiatief op Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen. Het doel is om 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking een fijne, levensbestendige leefomgeving te bieden. Een Thuis waar zij zich veilig en vertrouwd kunnen voelen en waar 24-uurs professionele zorg wordt geboden. Het plan is het wooninitiatief te realiseren op Zorglandgoed Bloemendaal.


Trefwoorden: zorglandgoed bloemendaal vianen
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Stuurgroep Vianen Promotie introduceert toeristische stadsplattegrond
Vianen sluit aan bij Jeugdcultuurfonds
Ondertekening intentieovereenkomst Zorglandgoed Bloemendaal

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft