Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

 

VIANEN IN LEGO: nog maar een paar dagen!

- 17-05-2016 -

De tentoonstelling VIANEN IN LEGO - STADSRECHTEN is met meer dan duizend bezoekers nu al een van de succesvolste tentoonstellingen van het Stedelijk Museum Vianen in de afgelopen jaren.
Op 29 mei, de laatste dag, is er van 15.00 tot 17.00 uur een bijzondere slotmanifestatie met op het programma de prijsuitreiking van de LEGObouwwedstrijd voor kinderen. De afgelopen maanden konden kinderen tot en met 12 jaar hun eigen Viaanse LEGO-bouwwerk inleveren voor de tentoonstelling. Bezoekers hebben hun stem uitgebracht op het mooiste gebouw. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een cadeau dat ter beschikking is gesteld door Blokker Vianen. Ook zal een van de professionele LEGO-bouwwerken van de tentoonstelling worden geveild. Het betreft het bijna 5.000 stenen tellende mozaïek van het stadhuis van Vianen van de professionele LEGO-bouwer Paul Toxopeus. Geïnteresseerden voor deze veiling kunnen zich aanmelden via info@stedelijkmuseumvianen.nl Daarnaast houdt stadsrechtendeskundige Joost Cox een lezing, is er de presentatie van het boekje ‘De stadsrechten van Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen' en een documentaire van Huub Bakker over het driestadsrechtenproject.
Het Stedelijk Museum Vianen aan de Voorstraat 97 is geopend van di t/m vr van 10.30-16.30 uur, za van 10.00-16.00 uur en zo van 12.00-16.00 uur; toegang € 3,00, museumkaart en kinderen t/m 12 jaar gratis.
Bij de afbeelding: LEGO-mozaïek van het stadhuis van Vianen van Paul Toxopeus dat
tijdens de slotmanifestatie geveild wordt.

Trefwoorden: vianen in lego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
VIANEN IN LEGO: nog maar een paar dagen!

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft