Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

‘Klein’kunst met klei en krijt

- 29-08-2014 -

In het Stedelijk Museum Vianen is op woensdagmiddag 10 september weer een workshop voor Museum-Kids van 6-12 jaar. Deze workshop o.l.v. Petra Smits en Puck de Haan sluit aan bij twee lopende exposities. Eerst bezoeken de kinderen de tentoonstellingen en krijgen daar uitleg over. Daarna gaan ze zelf aan de slag om een kunstwerk naar eigen inzicht te creëren. Boetseren met klei, of tekenen met krijt, kleurpotlood of stift. De workshop duurt van 15:00 – 16:30 uur. Deelname kost € 7,50 (bij meer kinderen uit een gezin € 5,00 p.p.), incl. rondleiding, begeleiding, materialen en versnaperingen. Met de 'Voordeel op je Bieppas' 20% korting; deelname kost dan resp. € 6,00 en € 4,00. Aanmelden via www.stedelijkmuseumvianen.nl Maar het kan ook telefonisch (371648) of bij de balie van het museum aan de Voorstraat 97.


Trefwoorden: ‘klein'kunst klei krijt
 
 

Alzheimer Café Vianen

- 25-08-2014 -

Op maandag 1 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé in Vianen. Elke eerste maandag van de maand bent u van harte welkom in het “Grand Café” van de Hof van Batenstein. Iedereen die op één of andere manier te maken heeft met dementie is uitgenodigd. Dus heb u zelf dementie, draagt u als partner, kind, mantelzorger, zorgverlener of als professionel zorg voor iemand met dementie? Wij ontmoeten u graag.
Elke maand staat er een ander onderwerp centraal en is er een gastspreker.

“Wat is dementie precies en hoe wordt de diagnose gesteld?”
Jong of oud, iedereen vergeet wel eens wat. Als u ouder wordt, gaat uw geheugen anders werken, waardoor het vaker gebeurt dat u iets vergeet. Dat is heel gewoon.
Maar wanneer is dat niet gewoon? Kan het dementie zijn? Hoe kom je daar achter en waar kan je naartoe voor hulp?
Op deze eerste avond van het nieuwe seizoen gaat kroegbaas Debby van Rhijn in gesprek met Marieke Hoogenboom. Zij is Specialist Ouderengeneeskunde bij Zorgspectrum.

Het Alzheimer Café is DE plaats waar iedereen, die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie, terecht kan. Ook zij die zorg bieden aan dementerenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.
Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.
De gastvrouwen en heren ontvangen u en maken u wegwijs.

De avonden worden gehouden in het “Grand Café” in de Hof van Batenstein, Hof van Batenstein 1 te Vianen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten.
De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen
Voor meer informatie of als u problemen hebt met het vervoer naar en van het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Wickey van den Brink 0347- 361200.


Trefwoorden: alzheimer café vianen
 
 

Buslijn 74 rijdt vanaf 1 september weer vaker

- 25-08-2014 -

Buslijn 74 (de lijn Zeist-Utrecht-Nieuwegein-Vianen) gaat met ingang van maandag 1 september 2014 weer elk kwartier rijden tussen Vianen en stadscentrum Nieuwegein. Als in juni 2015 blijkt dat voldoende extra reizigers van lijn 74 gebruik maken, worden de toegevoegde ritten definitief in de dienstregeling opgenomen. Toen Qbuzz in december 2013 het stokje overnam van vervoerder Connexxion is buslijn 74 minder frequent ingezet.

De gemeente Nieuwegein heeft tegen het minder vaak rijden van lijn 74 bezwaar gemaakt bij BRU (Bestuur   Regio Utrecht), de opdrachtgever voor het openbaar vervoer in deze regio. Nu de tram namelijk geen eindhalte meer heeft aan de centrumzijde van het Centraal Station Utrecht worden de buslijnen 74 en 77 steeds belangrijker voor de inwoners van Nieuwegein. Deze lijnen rijden namelijk direct door naar het centrum van Utrecht.   

BRU heeft de klacht van Nieuwegein aangekaart bij Qbuzz en gevraagd om de oorspronkelijke situatie met ingang van maandag 1 september 2014 te herstellen. BRU heeft daar wel de voorwaarde aan verbonden dat het aantal reizigers dat op het traject Stadscentrum-Vianen reist, toeneemt.

Wat verandert er nu precies per 1 september?
Lijn 74 rijdt op maandag tot en met zaterdag overdag elk kwartier op het volledige traject Zeist-Utrecht CS (centrumzijde)-Nieuwegein-Vianen Monnikenhof via de wijken Huis de Geer - Jutphaas-Wijkersloot – Stadscentrum – Doorslag – Hoog Zandveld.
Op het busstation Vianen Lekbrug biedt lijn 74 goede overstapmogelijkheden op de snelbussen naar o.a. Dordrecht, Gorinchem, Breda en Oosterhout. Het is bijna altijd sneller en goedkoper om via Vianen Lekbrug naar deze plaatsen te reizen dan via Utrecht Centraal. Kijk voor de actuele reistijden op www.u-ov.info


Trefwoorden: buslijn 74 vianen
 
 

Gavarieerd programma opening sportcentrum

- 25-08-2014 -

Het nieuwe Sportcentrum Helsdingen wordt op zaterdag 30 augustus feestelijk geopend. Na een voorspoedig bouwproces, het voltooien van de openbare ruimte en diverse try-outs kan het gebouw voor het nieuwe sportseizoen in gebruik worden genomen. Iedereen is uitgenodigd, want het sportcentrum is van ons allemaal!

Programma
Bezoekers zijn vanaf 13.00 uur welkom. We raden hen aan hun sport- en zwemkleding mee te nemen, zodat ze mee kunnen doen aan het actieve programma.
Wethouder Marcel Verweij zal om 13.30 uur het sportcentrum officieel in gebruik nemen door het nieuwe logo op het gebouw te onthullen. Van 14.00 tot 17.00 uur is er een sportief programma in sporthallen, zwembaden en dojo, mede verzorgd door Viaanse sportverenigingen. Ook kan men vrij zwemmen. Diverse sportaanbieders hebben een openingsaanbieding, alleen geldig op 30 augustus. Om 17.00 uur is het programma afgelopen. Bij het verlaten van het gebouw is er voor iedere bezoeker een leuke attentie.

Bijzonder gebouw
Het nieuwe sportcentrum is een bijzonder en vooral duurzaam gebouw. Het is mede tot stand gekomen door architect Slangen + Koenis, verduurzamer INNAX, aannemer Vaessen bv, mede ondersteund door lokale ondernemers, en Roelofs, die verantwoordelijk was voor de aanleg van de buitenruimte.

Horeca
Het horecapunt in het gebouw wordt straks het sportcafé voor alle sportverenigingen. Als erkend horecaleerbedrijf en door een samenwerkingsverband met het Oosterlicht College en anderen in het combineren van leren en werken heeft het ook een maatschappelijke rol. In het assortiment werken we samen met lokale leveranciers. Bezoekers kunnen hierop reageren, zodat het aanbod goed aansluit bij hun wensen.


Trefwoorden: opening sportcentrum vianen
 
 

Start schilderseizoen in Atelier Gathier

- 20-08-2014 -

Vanaf 17 en 18 september start het schilderseizoen in Atelier Gathier, in "de Stek" op Hazelaarplein 3 in Vianen. Op zaterdag 4 oktober start de cursus "Olieverf fijnschilder-technieken" en de cursus "Portretschilderen in olieverf." Op de woensdagmorgen wordt er geschilderd met allerlei materialen, zoals   aquarel, acryl, olieverf of gemengde technieken. Op donderdagmorgen wordt de schildercursus "Olieverftechnieken algemeen" gegeven. Tijdens deze lessen wordt er gewerkt met olieverf en diverse media. Alle materialen zijn bij de lessen inbegrepen zodat u niets hoeft aan te schaffen en vrijelijk kunt werken met goeie verf en penselen. Er worden meerdere technieken en onderwerpen behandeld en de cursussen zijn door de intensieve en persoonlijke begeleiding geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bent u nieuwsgierig naar het werk van Catherine Gathier zelf? Op zaterdag 27 en zondag 28 september is werk van Catherine Gathier, Elly Hekman en Pim Metman te bekijken in de Stek op Hazelaarplein 3 in Vianen. Meer informatie?   vindt u op   www.wandschildering.com"

Trefwoorden: schilderseizoen atelier gathier
 
 

Fraaie aanwinst voor de Schuilkerk van het Stedelijk Museum Vianen

- 12-08-2014 -

In het kader van het ontzamelingsbeleid van Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft het Stedelijk Museum Vianen twee eikenhouten kerkbanken (1825-1849) geschonken gekregen. Zij hebben een definitieve plaats in de Schuilkerk gekregen. Een van de uitgangspunten van het collectiebeleidsplan van Museum Catharijneconvent is het ontzamelen van deelcollecties. Na het grondig doorlichten van de deelcollectie Groot Varia - voorwerpen die samenhangen met het interieur van kerken - bleek een groot aantal sinds lange tijd ongebruikt in het depot te staan. Hiervan wilde het museum afstand doen. Volgens de leidraad voor het afstoten van museale objecten (LAMO) werden de voorwerpen aangeboden aan musea via een databasewebsite van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Met een korte motivatie heeft het Stedelijk Museum Vianen gereageerd op de kerkbanken zoals ze vermeld stonden op deze website. De Schuilkerk in het museum bleek een goede motivatie te zijn en zo verkregen de antieke kerkbanken weer een prima onderkomen.


Trefwoorden: stedelijk museum vianen
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
‘Klein’kunst met klei en krijt
Alzheimer Café Vianen
Buslijn 74 rijdt vanaf 1 september weer vaker
Gavarieerd programma opening sportcentrum
Start schilderseizoen in Atelier Gathier
Fraaie aanwinst voor de Schuilkerk van het Stedelijk Museum Vianen

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft