Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Excursie naar Meinerswijk

- 28-07-2014 -

De Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden organiseert op 3 augustus
een excursie naar een natuurgebied ( met insecten, planten en vogels)
in de Meinerswijk bij Arnhem o.l.v. Anko de Graaf.
Vertrek: 7.45 uur bij sporthal Helsdingen te Vianen of 9.00 uur bij Arnhem.
info: Bart de Groot, tel: 0345 615 991 of 06 4033 9872
Trefwoorden: excursie meinerswijk arnhem
 
 

Bijzondere collectie in de vitrine

- 28-07-2014 -

In de Publiekshal van het Stadhuis bevindt zich een glazen vitrine. De afgelopen tijd was de vitrine niet meer in gebruik. Nu de collectie van historische voorwerpen wordt geïnventariseerd, is meteen een selectie gemaakt van tentoon te stellen stukken. Het is een bijzondere collectie geworden van opvallende voorwerpen die in de loop van de Viaanse geschiedenis door de gemeente zijn verzameld.
De collectie in de glazen vitrine is tijdens openingstijden van het Stadhuis te bezichtigen en bevindt zich aan de Kerkstraatzijde van het gebouw. Er zijn onder meer een donderglas, een aapje van Meissenporselein, een meerschuimen pijp en een goudgulden uit de zestiende eeuw te zien.

Herkomst
De museale collectie van de gemeente Vianen bestaat voor een groot deel uit de verzameling van O.T. Villiers Rooseboom, die hij tussen 1946 en 1983 aan de gemeente schonk. Zijn grootvader, W. Rooseboom, was van 1847 tot 1859 burgemeester van Vianen. De collectie is erg divers en bestaat onder andere uit schilderijen, aardewerk, ivoor, glas en zilver.Trefwoorden: glas zilver vianen
 
 

Spel Levenskunst voor mantelzorgers

- 28-07-2014 -

Het Steunpunt Mantelzorg Vianen gaat op donderdag 14 augustus het spel Levenskunst weer spelen met de mantelzorgers. Dit spel wordt gespeeld in kleine groepjes en kan inzicht geven in de vragen waar mantelzorgers mee te maken hebben. Het begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Locatie: Huiskamer van de Donjon, Donjon 1 in Vianen. Om de groepen klein te houden, is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden. Dat kan bij Carolien Sterk, coördinator Steunpunt Mantelzorg Vianen, via telefoonnummer 0347-374097 of per e-mail c.sterk@welzijnvianen.nl .


Trefwoorden: spel levenskunst mantelzorgers
 
 
 

Gemeenten Lekstroom stellen Basisovereenkomst AWBZ/Wmo vast

- 23-07-2014 -

De colleges van de Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Vianen, Lopik, IJsselstein) hebben de   basisovereenkomst AWBZ/Wmo vastgesteld. Hierin   wordt geregeld op welke wijze gemeenten en zorgaanbieders het aanbestedingsproces doorlopen.
  
Samenwerken aan zorg
De overeenkomst is in samenspraak met de zorgaanbieders ontwikkeld.   Na vaststelling volgt ondertekening door ruim 130 zorgaanbieders. Daarmee geven zorgaanbieders aan dat zij zich samen met de gemeenten in willen zetten om de zorg voor de huidige cliënten AWBZ te kunnen garanderen en een passend aanbod te bieden voor nieuwe cliënten vanaf 1 januari.

Deelovereenkomsten
De volgende stap is het uitwerken van deelovereenkomsten met zorgaanbieders. Dan wordt specifiek afgesproken welke prestaties worden geleverd, tegen welke kosten en hoe we dat gaan controleren.   
Nieuwe taken
Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het ondersteunen van inwoners, die momenteel gebruikmaken van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf in de AWBZ. De Lekstroomgemeenten werken samen aan de inkoop van deze nieuwe Wmo-taken.   Dat gebeurt in gesprekken waaraan een selectie van aanbieders deelneemt. Aanbieders die niet deelnemen aan de fysieke overlegtafels kunnen hun input leveren via de website www.houten.nl/ondernemers/aanbestedingen. Ook is hier meer informatie te vinden over het proces van bestuurlijk aanbesteden AWBZ/Wmo.


Trefwoorden: gemeenten lekstroom basisovereenkomst
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Excursie naar Meinerswijk
Bijzondere collectie in de vitrine
Spel Levenskunst voor mantelzorgers
Gemeenten Lekstroom stellen Basisovereenkomst AWBZ/Wmo vast

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft