Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

Voorlezen in de Bibliotheek Vianen

- 16-09-2014 -

In de Bibliotheek Vianen is er elke woensdagmiddag voorlezen van 15.00 - 15.30 uur. Alle kinderen van 4 t/m 6 jaar zijn van harte welkom om te komen luisteren naar spannende, betoverende, lachwekkende en wonderbaarlijke verhalen.Trefwoorden: voorlezen bibliotheek vianen
 
 

Feestverlicht wordt ontstoken

- 16-09-2014 -

Voorafgaand aan de op woensdag 8 oktober aanstaande te houden 743e Viaanse Paardenmarkt wordt op zaterdag 20 september de feestverlichting in de Stadsgracht ontstoken.
Dat gebeurt omstreeks 20.00 uur bij de gracht langs de Lijnbaan ter hoogte van het Winkelcentrum.
De handeling wordt verricht door burgemeester Wim Groeneweg en Natasja van de Ven en Lotte Verkerk uit respectievelijk Hardinxveld-Giessendam en Vianen, de winnaars van de Wisselprijzen in 2013. De burgemeester verwierf de wisselprijs bij het ringsteken voor prominenten, Natasja van de Ven was vorig jaar Dagkampioen en Lotte Verkerk behaalde de hoofdprijs bij het ringsteken voor scholieren.


Trefwoorden: feestverlichting stadsgracht vianen
 
 
 

Open dag brandweer

- 16-09-2014 -

Op zaterdag 4 oktober vindt aan de Voorstraat een open dag van de brandweer plaats.
De brandweerposten in Vianen en Hagestein staan er als het nodig is. Naast het uitrukken is de brandweer sterk bij de samenleving betrokken en stelt ze er prijs op dat ook inwoners zich betrokken voelen bij de brandweer.
Om die reden organiseert Brandweer Vianen op 4 oktober een open dag. Iedereen is van harte welkom tussen 11:00 en 16:00 uur aan de Voorstraat te Vianen.
Jong en oud zijn welkom om te genieten van spectaculaire demonstraties, te profiteren van nuttige informatie en adviezen over brandveiligheid of gewoon wat meer te weten te komen over de brandweer. Er is veel te doen, zien en beleven deze dag.
Doorlopend kunt u zich laten informeren over brandveiligheid, kennis maken met verschillende voertuigen, het bijwonen van demonstraties op het gebied van brand- en hulpverleningsbestrijding en nog veel meer.
Naast deze activiteiten zijn er voor de kinderen allerlei spannende brandweerspelletjes en vele brandweervoertuigen.
Kijk voor het complete programma op www.vrubrandweer.nl.

Trefwoorden: open dag brandweer
 
 

Natural beauty

- 16-09-2014 -

Het Stedelijk Museum Vianen start 28 september met een nieuwe tentoonstelling waarin de schoonheid van de natuur centraal staat. In deze duo-expositie tonen fotograaf Henkjan Kievit en beeldend kunstenaar Bart Ensing hun geheel eigen kijk op de natuur. Daarin is hun beleving, toewijding en verbeelding terug te vinden in diverse thema's, waarin fotografie en beeldhouwkunst elkaar aanvullen en versterken. Kortom, ‘Natural Beauty' tot in het kleinste detail.

Henkjan Kievit fotografeert al sinds zijn jeugd. Hij is begonnen als vogelfotograaf, maar heeft zich al snel ontwikkeld op andere fronten. Naast een specialisatie in vlinders en macrofotografie is hij zich de laatste jaren gaan richten op natuur- en landschapsfotografie in de breedste zin van het woord. Je kunt hem met recht een autodidactische allround fotograaf noemen. Daar waar Henkjan zich in eerste instantie richtte op natuur en landschap in het rivierengebied waar hij woont, heeft hij de laatste jaren ook geografisch de vleugels uitgeslagen. Reizen door het Verre Oosten, het Nederlands Caribische gebied, de Verenigde Staten en alle delen van Europa hebben zijn blikveld verruimd. Kortom, van macrofotografie dicht bij huis, tot het regenwoud op Saba, Henkjan is van alle markten thuis. Zijn werk laat zich moeilijk in een zin vatten, maar het kenmerkt zich door oog voor detail, scherpte in de composities en altijd met een sfeer en emotie die past bij het onderwerp. Naast publicaties in talrijke boeken, tijdschriften en op internet, hangt zijn werk ook bij particulieren en in kantoren.

Bart Ensing maakt oorspronkelijke beelden van in de natuur gevonden hout en installaties. Zijn werk komt op organische wijze, duidelijk met gevoel, tot stand. Dat is in zijn werk terug te zien en te voelen. Hij werkt zonder vooropgezet plan, laat zich inspireren door het hout. Soms ziet hij in het hout een figuur die hij wil uitwerken, soms alleen een mooie lijn. Al werkend krijgt het uiteindelijke beeld vorm, soms heel anders dan hij oorspronkelijk had voorzien.
In Vianen toont hij abstracte werken waarbij de tekening van het hout heel belangrijk is. Ook laat hij het ‘geheime leven van de beuk' zien; vormen van leven die hij bevrijdde uit een dode beuk. Is dat leven altijd al in een beuk aanwezig, of pas als hij dood gaat? Het gaat om een ei, een mens, een dier, een vis.
Er zijn meer vissen, passend bij de waterfoto's van Henkjan Kievit. Er is zelfs een school visjes, hangend in de ruimte. En, veel aardser, een forse sculptuur van een 200 jaar oude olijfboom. Ook in de tuin zijn werken van de exposanten te vinden.
De organische vormen en natuurlijke tekening van het werk van Bart Ensing geven extra kracht aan het werk van Henkjan Kievit, en omgekeerd. Een wandeling door het museum en de museumtuin is een ware natuurbeleving.

De expositie ‘Natural Beauty'   is tot en met 11 januari 2015 te bezichtigen aan de Voorstraat 97 te Vianen. Toegang € 3,00, museumkaart gratis. Openingstijden: di. t/m vr. van 10.30-16.30 u, za. & zo. van 12.00-16.00 u. Voor meer informatie: www.stedelijkmuseumvianen.nl

De officiële opening van de expositie ‘Natural Beauty' vindt plaats op zaterdag 27 september om 16.00 uur en zal worden verricht door Teo Wams, directeur Natuurbeheer van Natuurmonumenten.

Trefwoorden: natural beauty vianen
 
 
 

Open Dag Muziekschool Vianen

- 09-09-2014 -

Op zaterdag 20 september, van 11.00 uur tot 14.00 uur is er Open Dag van Muziekschool Vianen.
De muziekschool is gehuisvest in het Oosterlicht College Vianen, Uithoflaan 1.
Op de Open Dag kunnen belangstellenden kennis maken met de muziekschool en de instrumenten, wordt er info gegeven en is er gelegenheid om in te schrijven.
Voor jonge kinderen is er een muzikale speurtocht.
Muziekschool Vianen heet iedereen van harte welkom!
In het cursusaanbod van Muziekschool Vianen zitten naast de populaire instrumenten als (bas)gitaar, keyboard, drums, fluit, klarinet en saxofoon, ook bijvoorbeeld viool, zang, klassiek piano, blokfluit, trompet en bugel. Ook dit jaar is er weer een AMV-cursus die gegeven gaat worden door Marilou Krouwel. Vanaf dit seizoen is het mogelijk harplessen te volgen bij Nanja Bakker. Ook zijn er nieuwe docenten voor drums (Ferdi Schaap) en zang (Raimond Metting).


Trefwoorden: open muziekschool vianen
 
 

Open Atelierroute Vianen

- 09-09-2014 -

Ook dit jaar vindt er in Vianen een Open Atelierroute plaats. Op zaterdag 27 en zondag 28 september openen Viaanse kunstenaars de deuren van hun atelier voor het publiek. Er is een grote diversiteit aan kunstwerken te bewonderen, onder andere: schilderijen, fotografie, quilts, beelden en sieraden. Aan de hand van de plattegrond en foto's uit de folder kunt u een route plannen langs uw favoriete kunstenaars of kunstwerken. De folder met deelnemende kunstenaars wordt in Vianen huis aan huis verspreid en is te vinden op www.openateliervianen.info. Openingstijden ateliers: zaterdag 27 september van 11-17u. Zondag 28 september van 12-17u.

Kunst in de Etalage 12 tot 26 september
Sinds enkele jaren is er 2 weken voordat de Open Atelierroute plaatsvindt op de Viaanse Voorstraat ‘Kunst in de Etalage' te vinden. Deze etalage-expositie wordt mogelijk gemaakt door de winkeliers van de Voorstraat in Vianen: zij staan een stukje van hun etalageruimte af voor 1 of meerdere kunstwerken van atelierroutedeelnemers. Dit jaar vindt er ook een etalageprijsvraag voor winkeliers plaats: de winkel die op de leukste, beste of mooiste manier aandacht weet te schenken aan het tentoongestelde kunstwerk en de atelierroute, verdient een aantal prijzen en vermeldingen.
Kom dus vanaf 12 september kunst kijken in de etalages van de Voorstraat

Lekpoortexpositie 12,13 en 14 september
De Vereniging Open Atelier heeft sinds enkele jaren in samenwerking met Arda Cassee, beheerder van de Lekpoort, kans gezien om als voorproefje op de Atelierroute een aantal kunstwerken tentoon te stellen in de Lekpoort (Voorstraat 1, Vianen).
De feestelijke opening zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 12 september om 20u.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken op zaterdag 13 september van 11-17u en op zondag 14 september van 12-17u. Het thema van de Lekpoortexpo is dit jaar ‘De poort'
Toegang tot al deze evenementen is gratis.


Trefwoorden: open atelierroute vianen
 
 
 
 

Overige artikelen:
Voorlezen in de Bibliotheek Vianen
Feestverlicht wordt ontstoken
Open dag brandweer
Natural beauty
Open Dag Muziekschool Vianen
Open Atelierroute Vianen

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft