Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 - 3 >>

CDA deelt appels uit

- 29-09-2014 -

Inmiddels een leuke traditie……. CDA Vianen deelt ook dit jaar tijdens de paardenmarkt op woensdagochtend 8 oktober meer dan 2.500 appels uit aan het publiek dat de Paardenmarkt in Vianen bezoekt.

Iedereen die gezellig een appeltje mee wil eten of van gedachten wil wisselen met CDA Vianen, is van harte welkom. Wij delen de appels uit in de buurt van het kerkplein van de Grote Kerk tussen 9.30 en 12.30 uur.

CDA Vianen wil zo deze feestdag van Vianen aangrijpen om in contact te komen met de inwoners. Bestuur, leden, raadsleden en de wethouder van CDA Vianen zijn aanwezig om met de inwoners van gedachten te wisselen of om vragen te beantwoorden.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door CDA Vianen in samenwerking met het landelijk CDA.Trefwoorden: appels cda vianen
 
 

Demonstraties van een Flyboardteam

- 29-09-2014 -

Een nieuw onderdeel van het programma voor de week van de Viaanse Paardenmarkt wordt gevormd door demonstraties van een Flyboardteam. Het team treedt op vrijdag 10 oktober drie keer op, en wel om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Het spektakel speelt zich af op het water van de Kolk bij het Evenemententerrein (P1), de locatie van de Kermis.
Het gaat bij flyboarden om een nieuwe tak van de “extreme watersport”, waarbij een flyboarder allerlei capriolen uithaalt, terwijl hij op een soort snowboard/wakeboard staat, dat met behulp van een gigantische waterstraal in de lucht wordt gehouden. Bij deze sport wordt gebruik gemaakt van waterscooters.
De show is ook bij duisternis goed te volgen, omdat de pakken van de flyboarders, de waterscooters en andere attributen zijn voorzien van een vierkanaals FlatSign verlichtingssysteem.


Trefwoorden: demonstraties flyboardteam vianen
 
 

Kunstuitleen Vianen

- 29-09-2014 -

De Paardenmarkt van Vianen en “Paarden in de Kunst” staan in de maand oktober in de belangstelling bij Kunstuitleen Vianen.
De Kunstpaardenexpositie is van vrijdag 3 oktober a.s. t/m zaterdag 1 november.
Er zijn bronzen en keramische werken te zien van: Saskia Pfaeltzer, Nelson Carilho en Amiran Djanashvili. Verder grafiek van: Ton Diekstra, Gert Strengholt, Wouter Stips en Dodog Soeseno.
Op de muur van de binnenruimte in de Kunstuitleen is een doorlopende PowerPointpresentatie. Te zien zijn monumentale kunstwerken van paarden in de openbare ruimte, wereldwijd.
In de kunstwinkel zijn o.a. Lucky horse hangers te koop.

De Kunstuitleen is extra geopend tijdens de Paardenmarkt Vianen, woensdag 8 oktober van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Kunstuitleen Vianen
Spekdam 2, 4132 BP VIANEN, 0347-370200
Vr. 13 – 20 uur
Za. 11 – 16 uur


Trefwoorden: kunstuitleen vianen paardenmarkt
 
 

Superprijs

- 29-09-2014 -

Het bestuur van de Stichting Paardenmarktcomite Vianen en het bestuur van de Stichting Paardenmarkt Ameide hebben besloten gezamenlijk een Superprijs te introduceren. Deze prijs wordt toegekend aan de eigenaar van een paard, dat Dagkampioen wordt bij de keuring op beide Paardenmarkten, waarvan die in Vianen op “de woensdag voor de tweede donderdag in oktober ”en die in Ameide op de tweede donderdag in oktober wordt gehouden.
De Superprijs kan zowel in hetzelfde jaar als na twee opeenvolgende jaren worden toegekend. Met andere woorden: het gaat om een paard dat Dagkampioen wordt in achtereenvolgens Vianen en Ameide of Ameide en Vianen.
Aan de Superprijs is een geldbedrag van vijfhonderd euro verbonden. Wordt de prijs niet toegekend, dan wordr dit bedrag jaarlijks verhoogd met honderd euro. Na uitkering van de prijs wordt opnieuw begonnen met een bedrag van vijfhonderd euro.
De beide besturen hebben afgesproken de ontwikkelingen rondom de Superprijs jaarlijks te evalueren. Na een periode van uiterlijk vier jaar wordt besloten of de prijs wordt gecontinueerd.
Doel van de introductie van de Superprijs, die volledig met sponsorgelden wordt gefinancierd, is de deelname aan de keuringen in Vianen en Ameide te stimuleren.

Trefwoorden: superprijs paardenmarkt vianen
 
 

Brandweer open dag in Vianen

- 29-09-2014 -

Op zaterdag 4 oktober vindt een brandweer open dag plaats aan de Voorstraat in Vianen.

De brandweerposten in Vianen en Hagestein staan er als het nodig is. Naast het uitrukken is de brandweer sterk bij de samenleving betrokken en stelt ze er prijs op dat ook inwoners zich betrokken voelen bij de brandweer.
Om die reden organiseert Brandweer Vianen op 4 oktober een open dag. Iedereen is van harte welkom tussen 11:00 en 16:00 uur aan de Voorstraat te Vianen.
Jong en oud zijn welkom om te genieten van spectaculaire demonstraties, te profiteren van nuttige informatie en adviezen over brandveiligheid of gewoon wat meer te weten te komen over de brandweer. Er is veel te doen, zien en beleven deze dag.
Doorlopend kunt u zich laten informeren over brandveiligheid, kennis maken met verschillende voertuigen, het bijwonen van demonstraties op het gebied van brand- en hulpverleningsbestrijding en nog veel meer.
Naast deze activiteiten zijn er voor de kinderen allerlei spannende brandweerspelletjes en vele brandweervoertuigen.
Kijk voor het complete programma op www.vrubrandweer.nl.

Trefwoorden: brandweer opendag vianen
 
 

MEE-bus op Lijnbaan

- 26-09-2014 -

Op maandag 6 oktober staat de MEEbus weer bij het winkelcentrum De Lijnbaan bij de Jumbo in Vianen.
U ervaart problemen door een beperking of heeft een vraag. U zoekt een oplossing bij vragen over opvoeding, ontwikkeling, samenleven, wonen, leren, werken,
regelgeving of geldzaken. MEE stelt u in staat grip op uw leven te houden of te krijgen. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing en onze dienstverlening is voor u kosteloos.


Wie:         Voor iedereen met een beperking, handicap of chronische ziekte.
Datum:   6 oktober
Tijd:         13:30-15:30 uur
Locatie: winkelcentrum De Lijnbaan


Trefwoorden: meebus lijnbaan vianen
 
 

LEKSTEDEwonen wint Preventiecup

- 26-09-2014 -

Op 23 september heeft Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de Preventiecup Woningcorporaties 2014 uitgereikt aan LEKSTEDEwonen. De Preventiecup is een wisseltrofee voor een goede aanpak van woninginbraken door woningcorporaties in Midden-Nederland. Unanieme winnaar is LEKSTEDEwonen met volgens de jury “een schoolvoorbeeld van de integrale aanpak en een goede samenwerking met gemeente, politie en bewoners”.

Preventiecup Woningcorporaties 2014
De Preventiecup is in het leven geroepen door de Taskforce woninginbraken van Midden- Nederland, waarin 41 gemeenten in Gooi en Vechtstreek, Flevoland en de regio Utrecht, politie en Openbaar Ministerie met elkaar samenwerken tegen woninginbraak. Het aantal woninginbraken in Midden-Nederland is immers nog te hoog en de impact van inbraken op bewoners is groot. De Preventiecup is een prijs voor het meest gedegen en verfrissende initiatief van woningcorporaties om woninginbraken tegen te gaan en de woonveiligheid te verbeteren. Het is belangrijk dat ook corporaties als groot huizenbezitter hier samen met hun huurders serieus werk van maken.

Gezamenlijke aanpak in Vianen
De unanieme winnaar LEKSTEDEwonen toonde de minister via een inspirerend filmpje hoe zij de inbraken in Vianen gezamenlijk en intensief aanpakken: gemeente Vianen, politie, LEKSTEDEwonen én burgers. Een greep uit de aanpak met een breed pakket aan maatregelen: een aanpak in nauwe verbinding met huurders, extra aandacht voor senioren en hulpbehoevenden, het kosteloos plaatsen van barrièrestangen, actieve informatieverstrekking en samen met de gemeente en politie organiseren van preventie-avonden en clinics. Geen winnaar zonder resultaten. En die zijn goed: zo is het aantal woninginbraken in Vianen met 17% gedaald in de periode januari- ugustus 2014 (ten opzichte van vorig jaar). Op www.lekstedewonen.nl is de winnende   inzending te zien, zowel de volledige film als de trailer van “Dé sleutel tegen woninginbraak!”

Uitreiking Minister Opstelten
De uitreiking vond plaats op 23 september tijdens een bijeenkomst van het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) en de wethouders Wonen van de regio Utrecht. Uit handen van Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ontving Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen) de Preventiecup Woningcorporaties 2014. Vanzelfsprekend waren ook de samenwerkingspartners aanwezig: gemeente Vianen (burgemeester Groeneweg) en politie Vianen (Bart van der Horst). De aanmoedigingsprijs ging naar Portaal Stichtse Vecht.
De minister riep de corporaties en gemeenten op om samen te werken bij de strijd tegen woninginbraak. Bij nieuwbouw en duurzame renovatie kunnen woningen direct voldoen aan het Politekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en in hotspotwijken kunnen gemeenten maatwerk inzetten.

Bewustwording bewoners en preventie
De Preventiecup is één van de activiteiten in het integraal programma tegen woninginbraak, maar er gebeurt veel meer. Zo start op 6 oktober in Midden-Nederland de ‘Week tegen Woninginbraak' met vele activiteiten. De gemeente, politie en het openbaar ministerie kunnen bij inbraakpreventie niet zonder hulp van bewoners. Bewoners kunnen zelf belangrijke preventiemaatregelen nemen, waarmee de kans op een inbraak meer dan halveert. Meer informatie over inbraakpreventie is te vinden op www.geefinbrekersgeenkans.nl.

Trefwoorden: lekstedewonen wint preventiecup
 
 

De mooiste foto of het mooiste filmpje

- 26-09-2014 -

Het bestuur van de Stichting Paardenmarktcomite Vianen stelt twee vrijkaarten voor de wereldberoemde Spaanse Paardenshow beschikbaar aan degene die de mooiste   foto of het mooiste filmpje maakt van de Paardenmarkt of de verlichting van de Stadsgracht. De show vindt plaats in het Ziggo Dome, de concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct naast de Amsterdam Arena en het woonwinkelcentrum Villa Arena.
Het foto- of filmmateriaal, dat waar mogelijk zal worden gebruikt voor de promotie van de Paardenmarkt, dient digitaal te worden toegezonden aan het secretariaat van de Paardenmarkt (secretariaat@paardenmarktvianen.nl). De inzending sluit op woensdag 15 oktober. Een maand later wordt bekend gemaakt wie de prijs heeft gewonnen.


Trefwoorden: foto film vianen
 
 

Overige artikelen:
CDA deelt appels uit
Demonstraties van een Flyboardteam
Kunstuitleen Vianen
Superprijs
Brandweer open dag in Vianen
MEE-bus op Lijnbaan
LEKSTEDEwonen wint Preventiecup
De mooiste foto of het mooiste filmpje
Haal meer uit je digitale camera
Kennismaking Ontstress met Mindfulness
Busroute Paardenmarkt
Paardenshow
Programma Paardenmarkt
Waterschap Rivierenland vervangt overlastgevende bomen
Paardenmarktpret in de Bibliotheek Vianen
Kinderboekenweek in de Bibliotheek Vianen
Samenwerking Jeugdzorg bekrachtigd
Exposities
Dierendagconcert: Beestachtig muzikaal
Lampionnenoptocht
Grote verloting Paardenmarkt
Open Dag Natuur en Vogelwacht De Vijfheerenlanden
Open dag brandweer

 [ 1 ]  - 2 - 3 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


 © WIPEsoft