Zoeken:
 
Voorpagina
Agenda Vianen
Prikkers
Prikker plaatsen
Adverteren
Contact
Links
  
U bevindt zich hier: Home > Vianen > Voorpagina

LOKAAL NIEUWS VIANEN

 [ 1 ]  - 2 >>

 
 
 

Ondertekening intentieovereenkomst Zorglandgoed Bloemendaal

- 26-10-2016 -

Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen hebben een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een wooninitiatief op Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen. Het doel is om 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking een fijne, levensbestendige leefomgeving te bieden. Een Thuis waar zij zich veilig en vertrouwd kunnen voelen en waar 24-uurs professionele zorg wordt geboden. Het plan is het wooninitiatief te realiseren op Zorglandgoed Bloemendaal.


Trefwoorden: zorglandgoed bloemendaal vianen
 
 
 

Restauratie Ruiterportret

- 26-10-2016 -

Op maandag 14 november zal Michel van de Laar, o.a. bekend van het NPO2 programma Het geheim van de Meester, het ruiterportret van Reinoud III in de Burgerzaal restaureren. Het ruiterportret van Reinoud III is zeer bijzonder.
Het is voor zover wij weten het eerste ruiterportret in de Nederlandse schilderkunst.

Het ruiterportret
Het schilderij dateert van rond 1550, de vervaardiger is onbekend, maar het is geschilderd aan de hand van de houtsnede van Reinoud van Cornelis Anthonisz. Reinoud is vol bravoure op een steigerend paard afgebeeld, wat zijn macht en kracht moest benadrukken. Mogelijk is de opdracht voor het ruiterportret een reactie geweest op het ruiterportret dat de vermaarde schilder Titiaan in 1547 van Karel V heeft geschilderd.

Restaurator Michel van de Laar was 25 jaar lang in dienst als restaurator bij het Rijksmuseum en is zich in 2014 volledig op zijn eigen atelier gaan richten. De afgelopen weken was Van de Laar te zien in het NPO2 programma Het geheim van de Meester, waarin een team van experts zes meesterwerken uit de Nederlandse schilderkunst reconstrueerden.

Trefwoorden: restauratie ruiterportret vianen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overige artikelen:
Ondertekening intentieovereenkomst Zorglandgoed Bloemendaal
Restauratie Ruiterportret

 [ 1 ]  - 2 >>
Agenda Vianen:


-
-
-


  WIPEsoft